середа, 21 січня 2009 16:57

"Арсенал" купив Черновецький

Новим власником київського "Арсеналу" став мер Києва Леонід Черновецький, 57 років. Він планує фінансувати клуб із власної кишені й призначити сина Степана на посаду його президента.

Колишній власник "Арсеналу" Вадим Рабинович, який очолював клуб 1,5 року, продав його столичному мерові за гривню. До Рабиновича "Арсенал" утримувала столична влада.

— Коли "Арсенал" був на столичному бюджеті, там відмивалися брудні гроші, — стверджує Леонід Черновецький. — Дорогі футболісти закупалися за копійки, а великі гроші отримував той, хто відпускав їм бюджетні кошти. Тепер я зберу дітей з вулиці, й вони безкоштовно стануть новими Пеле.

Подейкують, із Черновецьким "Арсеналом" володітиме й Ігор Коломойський — господар дніпропетровського "Дніпра".

— Якщо один власник володітиме двома чи трьома командами, це вже буде не спорт. У нас чітко написано у статутних документах: один власник — один клуб, — каже виконуючий обов"язки президента прем"єр-ліги Віталій Данилов, 42 роки. — Були чутки про те, що співвласником "Арсеналу" буде Коломойський. Якщо це доведуть, можуть прийняти рішення про те, щоб власник двох клубів залишив якийсь із них, або "Арсенал" буде виключений із прем"єр-ліги.

Нині "Арсенал" готується до весняної частини сезону у Щасливому під Києвом — виліт до Туреччини перенесли на кілька днів. У команді тренуються захисник Богдан Шершун, півзахисник Ролан Гусєв та форвард Іонуц Мазілу, контракти яких належать "Дніпру".

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" купив Черновецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі