четвер, 21 червня 2007 18:48

"Арсенал" купив Андрія Шевченка

Новий власник київського "Арсеналу" Вадим Рабінович зібрав прес-конференцію. На ній він озвучив мету команди на наступний чемпіонат — боротися за місце в Кубку УЄФА.

— Для жодної української команди матчі проти "Арсеналу" не стануть легкою прогулянкою, — каже Рабінович. — Ми по-новому організовуватимемо роботу з уболівальниками, влаштовуватимемо концерти після матчу. Думаю, через рік команда матиме більше прихильників, аніж зараз.

"Арсенал" уже зробив перші придбання в нинішнє міжсезоння. Контракти зі столичним клубом підписали захисники Симоненко з "Чорноморця" та Хомін із "Металіста". З алчевської "Сталі" прийшов французький півзахисник Поль Ессола та форвард Сендей Біто. "Динамо" віддало землякам голкіпера Віталія Реву.

Купив "Арсенал" і Андрія Шевченка. 19-річний півзахисник народився в Росії, однак тривалий час мешкав у Швейцарії. Не планував бути професійним футболістом.

— Ми — не "Челсі", щоб брати зірок першої величини, — жартує Рабінович. — Ми тільки "Арсенал". Київський.

Він також розповів про причини відставки головного тренера команди Олександра Заварова за кілька турів до закінчення першості. Рабінович спочатку звільнив Заварова, призначивши колишнього наставника команди В"ячеслава Грозного тренером-консультантом, а потім повернув Олександра.

Рабінович хоче збудувати стадіон у Києві на 60 тисяч місць

— Мені не сподобалася атмосфера в команді, — зазначає власник "канонірів". — Треба було з цим розібратися. Заварову сказав глянути на ситуацію збоку, а Грозного за цей час попросив сколихнути команду. Крок був правильним: ми обіграли "Карпати" й зберегли місце у вищій лізі. Навіть за нищівну поразку в Маріуполі (1:4) я Заварова не звинувачую. У команди вже не було потрібної мотивації, а "Іллічівець" робив усе, щоб не вилетіти.

Рабінович планує побудувати новий стадіон на 60 тис. місць.

— До Євро-2012 така арена має з"явитися. Буде в "Арсеналу" і своя тренувальна база.

Головний тренер "канонірів" Олександр Заваров, 46 років, каже "ГПУ", що може спокійно працювати:

— Останній сезон був дуже нервовим. Гравці думали, як вчасно отримати зарплату. Тепер, коли фінансові питання вирішені, ми можемо піти далеко. Просто буде за що боротися.

Про свої стосунки з Грозним говорити не захотів:

— А навіщо? Він мав свою роботу в "Арсеналі", а нині команду треную я.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" купив Андрія Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі