четвер, 17 січня 2013 05:30

Ярославському треба брати Сімферополь або Запоріжжя

Автор: фото з сайта www.metalist.kh-stat.net.ua
  Олександр Ярославський продав харківський ”Металіст” 24 грудня 2012 року
Олександр Ярославський продав харківський ”Металіст” 24 грудня 2012 року

Наприкінці 2012-го 53-річний Олександр Ярославський мусив продати харківський "Металіст". Бізнесмен не проти повернутися у футбол, а кілька клубів української прем'єр-ліги відчувають фінансові проблеми і чекають приходу нового інвестора.

"Волинь" (Луцьк)

Поточний результат у чемпіонаті України — сьоме місце.

Найбільше досягнення у чемпіонаті України — шосте місце, сезон 2002/03.

Чому можна придбати: нинішній неофіційний власник клубу Ігор Коломойський не стане правити за лучан великі гроші. Самобутність команди.

Чому можна відмовитися: традиції клубу — в Західному регіоні завжди флагманом були львівські "Карпати" — не дозволять сповна реалізувати амбіції Ярославського. У Харкові проект був масштабніший. В Луцьку подібного досягти не вдасться.

"Арсенал" (Київ)

Поточний результат у чемпіонаті України — восьме місце.

Найбільше досягнення у чемпіонаті України — п'яте місце, сезон 2011/12.

Чому можна придбати: клуб розташований у Києві, українській столиці не вистачає справжнього футбольного "дербі". На "Металіст" Ярославcький витрачав 48 млн щороку. "Арсенал" донедавна обходився власникам майже вдвічі дешевше — $25 млн, тож матеріальних ресурсів Ярославського має цілком вистачити.

Чому можна відмовитися: в "Арсенала" є кількамільйонні кредитні борги. Якщо клуб і віддадуть за безцінь, то їх треба буде виплатити. По-друге, немає свого стадіону. Восени "каноніри" домашні матчі проводили на "Динамо". Ярославському треба буде просити про оренду братів Суркісів, недавніх ворогів. Це незручно. По-третє, позиції "Динамо" в Києві дуже сильні серед уболівальників, свого глядача іншій столичний команді знайти дуже складно.

"Таврія" (Сімферополь)

Поточний результат у чемпіонаті України — 11-те місце.

Найбільше досягнення у чемпіонаті України — перше місце, 1992.

Чому можна придбати: головний клуб Криму. Курортна зона, вболівальники, міжнародний аеропорт, традиції — "Таврія" грала навіть у вищій лізі чемпіонату СРСР.

Чому можна відмовитися: борги клубу перед футболістами. Наслідок — заборона від ФІФА вести трансферну діяльність. З цим має розібратися нинішній власник Дмитро Фірташ. А тоді вести перемовини з Ярославським.

"Кривбас" (Кривий Ріг)

Поточний результат у чемпіонаті України — 12-те місце.

Найбільше досягнення у чемпіонаті України — третє місце, сезони 1998/99, 1999/00.

Чому можна придбати: велике промислове місто, непогана тренерська школа.

Чому можна відмовитися: розвалений стадіон, практично порожній на домашніх матчах.

"Металург" (Запоріжжя)

Поточний результат у чемпіонаті України — 16-те місце.

Найбільше досягнення у чемпіонаті України — четверте місце у сезоні 2001/02.

Чому можна придбати: стадіон, уболівальники, футбольне місто, прекрасна робота дитячої школи, традиції — "Металург" зіграв у вищій лізі останнього чемпіонату СРСР. Для Запоріжжя, з його безпорадним нинішнім керівництвом, Ярославський може стати прикладом, як вести справи у футболі. І нічого, що наступний сезон доведеться почати з першої ліги, — "Металіст" Ярославський також прийняв у скромному статусі.

Чому можна відмовитися: тому що нинішнє керівництво попросить великі гроші за те, що поступиться клубом.

Зараз ви читаєте новину «Ярославському треба брати Сімферополь або Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі