четвер, 21 січня 2021 00:45

Яремчук має шанс піти до сильнішого чемпіонату влітку

Нападник збірної України 25-річний Роман Яремчук не приховує бажання покинути бельгійський "Гент". Він виступає за команду четвертий сезон і прагне мати нові виклики в кар'єрі.

"Гент" хоче за футболіста не менш як 700 млн грн. Бельгійський клуб підібрав гравця, коли той був непотрібний київському "Динамо". Адаптував до бельгійського футболу та зробив одним із найкращих нападників чемпіонату. Тепер хоче отримати за свою роботу із гравцем певні гроші. Тим паче, що 20% продажу футболіста підуть на рахунок київського "Динамо" — таку умову зафіксували при переході.

Світовий футбол потерпає від пандемії коронавірусу. Клуби зазнають збитків через відсутність уболівальників, зменшення продажу атрибутики. Навіть провідні команди Європи не готові багато витрачати на нових футболістів. "Гент" просить завищені гроші.

Потрібно шукати компроміс. "Генту" варто зменшувати власні апетити щодо трансферної ціни. Якщо футболіст не матиме мотивації, його буде важко продати за пристойні кошти.

Яремчук повинен не шантажувати свій клуб і не говорити про бажання змінити команду, а реально показувати рівень гри на футбольному полі. Тільки так він зможе привернути увагу команд із провідних чемпіонатів і пришвидшити свій перехід.

Поки що в Романа це не виходить. Попри дев'ять забитих м'ячів за сезон, "Гент" йде на 13-му місці. Повністю провалила єврокампанію, вилетівши з кваліфікації Ліги чемпіонів і не здобувши жодного очка в груповому турнірі Ліги Європи. Яремчук так і не зміг стати новим лідером. Його гру можна характеризувати як нестабільну та нервову, в одному матчі навіть "відзначився" вилученням.

Що краще футболіст виступатиме в другій частині сезону, то швидше зможе покинути "Гент". Потрібно вдало проявитися в матчах за збірну України у кваліфікації Кубка світу та Євро-2020/21. Збірна — це вітрина для європейських клубів. Усі клубні недоліки можна перекрити успішними виступами за національну команду.

Тому трансферу ­Яремчука не варто чекати раніше літа ­2021-го року. Після Євро настане вирішальний час для футболіста. Або він піде в хороший клуб за серйозні гроші, або "Гент" позбавиться від нього, розуміючи, що більше великих перспектив футболіст не має.

36 мільйонів гривень пропонує за Яремчука італійська "Рома". Тренерський штаб команди очолює Паулу Фонсека, який працював у "Шахтарі".

Зараз ви читаєте новину «Яремчук має шанс піти до сильнішого чемпіонату влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі