середа, 29 серпня 2007 14:23

Антоніо Пуерта проковтнув язик

Автор: фото: REUTERS\Marcelo del Pozo
  Антоніо Пуерта залишає поле на 31-й хвилині матчу ”Севілья” — ”Гетафе”. Через два дні він помре
Антоніо Пуерта залишає поле на 31-й хвилині матчу ”Севілья” — ”Гетафе”. Через два дні він помре

22-річний півзахисник іспанської "Севільї" Антоніо Пуерта минулого вівторка помер в одній з іспанських клінік. Він два дні перебував у комі й пішов з життя не приходячи до тями.

Минулої суботи на 31-й хвилині матчу "Севілья" — "Гетафе" Пуерта на рівному місці впав. Виявилося, проковтнув язик. Поле футболіст залишив самостійно. Згодом знепритомнів і отримав два інфаркти. Зусилля лікарів виявилися марними.

Антоніо провів за "Севілью" 55 матчів, двічі виграв Кубок УЄФА, Кубок Іспанії та Суперкубок Європи.

— Це жахлива смерть, — каже російський форвард "Севільї" Олександр Кержаков. — Я та мої партнери по команді не можемо стримати сліз. Про те, щоб виходити на поле, не може бути й мови. Наприкінці вересня дружина Пуерти мала народити. Він так чекав цього.

Колишній головний лікар італійського "Інтера" Пієро Вольпі звинуватив у смерті Пуерти медичний персонал "Севільї".

— У гравця точно були проблеми зі здоров"ям напередодні матчу, — каже Вольпі. — В Італії найменше збільшення пульсу призводить до відсутності футболіста на полі. Не знаю, чим думали лікарі "Севільї", даючи "добро" Пуерті грати.

Львівський лікар Олександр Василишин, 34 роки, був менш категоричним.

— Можливо, лікарі "Севільї" справді недогледіли, — каже він "ГПУ". — Не виключено, Пуерту просто перекачали анаболіками, не обстежили ретельно серце й мозок, які не витримали значних фізичних навантажень. Але є й інший варіант: у Пуерти міг бути прихований порок серця, якого не виявить жодна апаратура. Язик западає зазвичай від епілепсії. Це теж може бути прихована хвороба — до першого такого разу вона не проявляється і буває внаслідок психологічних стресів або фізичних навантажень. Тоді лікарів не звинувачував би. Чи можна було врятувати гравця? Якщо почалася гіпоксія мозку через погіршення кровопостачання — шансів не було. Мозок не отримував кисню.

У вівторок "Севілья" мала проводити на виїзді повторний матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти грецького "АЕКа". Його перенесли на 3 вересня. Матч за Суперкубок Європи проти "Мілана" іспанці зіграють у заздалегідь запланований термін — 31 серпня.

Це не перша смерть діючого футболіста. Чотири роки тому на футбольному полі загинув півзахисник збірної Камеруну Марк-Вів"єн Фое, 28 років. У січні 2004-го пішов із життя угорець Міклош Фехер, 24 роки, який був нападаючим португальської "Бенфіки". Причиною смертей став серцевий напад. У січні 2004-го в номері знайшли мертвим 23-річного форварда "Арсеналу" Шалву Апхазаву. У нього виявили здуття легенів.

Зараз ви читаєте новину «Антоніо Пуерта проковтнув язик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі