середа, 20 серпня 2008 16:31

Андрій Стадник став другим

Автор: фото: REUTERS/Marcos Brindicci
  Андрій Стадник (ліворуч) програв у фіналі один бал турецькому спортсмену Рамазові Сахіну
Андрій Стадник (ліворуч) програв у фіналі один бал турецькому спортсмену Рамазові Сахіну

Учора українці здобули ще одну нагороду на Олімпіаді в Пекіні. Срібло отримав львів"янин Андрій Стадник, 26 років. Він виступав у змаганнях з вільної боротьби у ваговій категорії до 66 кг.

У півфіналі суперником українця був Леонід Спірідонов із Казахстану, якого Стадник переміг — 3:0. У кваліфікації українець був сильнішим за американця Дуга Шваба. У 1/8 фіналу Андрій переміг Сушіла Кумара з Індії. У чвертьфіналі не встояв перед українцем білорус Альберт Батиров. Фінальна сутичка склалася для Стадника невдало: він поступився турку Рамазові Сахіну — 1:2.

Андрій Стадник народився 15 квітня 1982 року в селищі міського типу Віньківці, що на Хмельниччині. Виховувався у спортивній сім"ї: батько — майстер спорту з вільної боротьби, мати — легкоатлетка, закінчила Львівський інститут фізкультури та спорту.

У вівторок ще два українці фінішували четвертими — важкоатлет Артем Удачин та Юрій Нікітін, який виступав у стрибках на батуті.

Після вчорашнього дня змагань Україна мала 18 нагород — по п"ять золотих і срібних та вісім бронзових — і посідала десяту сходинку в неофіційному командному заліку.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Стадник став другим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі