пʼятниця, 04 березня 2011 01:45

Алієв повернувся до Києва

Автор: фото: PHL
  Олександр Алієв (крайній ліворуч) та Юрій Сьомін на тренуванні перед виїзним матчем Ліги чемпіонів 2008/09 проти португальського ”Порту”. ”Динамо” перемогло, єдиний гол у грі забив Алієв
Олександр Алієв (крайній ліворуч) та Юрій Сьомін на тренуванні перед виїзним матчем Ліги чемпіонів 2008/09 проти португальського ”Порту”. ”Динамо” перемогло, єдиний гол у грі забив Алієв

Півзахисник 26-річний Олександр Алієв повернувся до київського "Динамо". Футболіст, який минулий рік відіграв у московському "Локомотиві", підписав з українським клубом трирічний контракт.

Алієв став стабільним гравцем основного складу "Динамо" 2008-го року. Тоді команду очолював Юрій Сьомін. Із приходом Валерія Газзаєва футболіст втратив місце у стартовому складі київського клубу і був проданий до "Локомотива", куди перебрався Сьомін, за 8 млн євро.

Торік улітку "залізничники" отримали нового президента — Ольгу Смородську. У неї не склалися стосунки з Сьоміним, і тренер по закінченні чемпіонату Росії-2010 змушений був залишити команду, повернувшись до "Динамо".

"Локомотив" Сьоміна минулий сезон провів посередньо — закінчив його на п'ятому місці. У Лізі Європи не пробився до групового турніру, поступившись першоліговій швейцарській "Лозанні". Алієв натомість сильно почав сезон, але у другій половині його здав. Проте все одно став другим бомбардиром чемпіонату Росії, забивши 15 м'ячів.

Плюси від повернення Алієва

1. Повертається у знайомий чемпіонат до улюбленого тренера.

2. "Динамо" отримує майстра з виконання штрафних ударів.

3. Збільшення щільності складу команди, яка грає на трьох фронтах.

Мінуси від повернення Алієва

1. Неуміння організувати командні дії в атаці та небажання працювати у відборі.

2. Неможливість задіяти гравця в цьогорічному розіграші Ліги Європи.

3. Потенційна втрата талановитого аргентинця Бертольо, який обійшовся у $8 млн, а з приходом Алієва остаточно втратить шанси пробитися до основи "Динамо".

"Динамо" купило гравця, заплативши 6 млн євро. Зарплата півзахисника в "Локо" складала 1,5 млн євро на рік. Кажуть, футболіст погодився отримувати в "Динамо" менше, аби тільки грати в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Алієв повернувся до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі