понеділок, 23 червня 2008 16:52

Яковенко очолив "молодіжку"

  Павло Яковенко тренував юніорську збірну України, російські клуби ”Хімки”, ”Кубань” та ”Ростов”. Останній рік був безробітним
Павло Яковенко тренував юніорську збірну України, російські клуби ”Хімки”, ”Кубань” та ”Ростов”. Останній рік був безробітним

Головним тренером молодіжної збірної України з футболу призначено 43-річного Павла Яковенка. Колишній тренер юніорської збірної України, Яковенко дійшов із нею до півфіналу чемпіонату Європи-2004. Потім прийняв "молодіжку". Але провів із нею тільки два офіційні поєдинки, віддавши перевагу російським "Хімкам". Потім працював у "Кубані" та "Ростові", а останній рік був безробітним.

— Два тижні тому керівник української футбольної федерації Григорій Суркіс запропонував мені очолити команду, — розповідає Яковенко. — Зваживши всі "за" і "проти", погодився. Важко не піддатися на умовляння Григорія Михайловича. Не скажу, що досконало стежив за виступом "молодіжки", але можливості деяких гравців мені відомі. Нині важливо гідно завершити відбірний етап молодіжного Євро-2009 (в України не залишилося шансів на вихід до фінальної частини. — "ГПУ"), а головне — готувати кадри для національної команди.

Заслужений тренер України Сергій Морозов, 58 років, вважає призначення Яковенка оптимальним варіантом.

— По-перше, він показав, що уміє працювати з молоддю, дохідливо доводити їм свої думки, — пояснює експерт. — По-друге, сам по собі кваліфікований тренер, який застоявся без роботи й горить її продовжувати. "Молодіжка" точно буде готова фізично, Яковенко вміє дозувати навантаження й виводити команду на пік форми під вирішальні поєдинки.

Призначення Яковенка відбулося на виконкомі Національної футбольної федерації (ФФУ). Водночас на ньому було затверджено міста, в яких цього року гратиме свої поєдинки збірна України.

Товариський матч проти Польщі (відбудеться 20 серпня), а також стартовий відбірний поєдинок Кубка світу-2010 проти Білорусі (6 вересня) збірна України проведе у Львові. Ще одну кваліфікаційну зустріч Мундіалю-2010 — проти Хорватії (11 жовтня) — підопічні Олексія Михайличенка зіграють у Харкові.

Головою суддівського комітету ФФУ став 51-річний Вадим Шевченко. Раніше цю посаду обіймав Віктор Дердо.

Зараз ви читаєте новину «Яковенко очолив "молодіжку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі