пʼятниця, 17 серпня 2018 00:25

Як нас "розводили" на гроші біля "Олімпійського"

Збірна Франції тоді, восени 1999‑го, приїхала до Києва в статусі чемпіона світу. Ми з друзями зібралися на коростенському вокзалі, щоб електричкою їхати на гру. Дехто ще в Коростені розмалював обличчя синьо-жовтими фарбами. Квитки купили заздалегідь. На матчі до Києва ми зазвичай приїжджали в обід. Логіка: можна було повештатися біля стадіону, насолодитися передматчевою атмосферою, ще до футболу зірвати голос.

Тож 4 вересня 1999-го наша делегація школярів із провінції прибула до стадіону. Біля кас підходить тип у костюмі й сонячних окулярах:

— Сын уважаемого человека продавал билеты здесь, и какие-то разрисованные уроды кинули его на деньги.

А ми тільки приїхали, ніяких "уважаемых синов" в очі не бачили. Але тип продовжує наполягати, що це саме ми. Мовляв, такі ж розмальовані, й такі ж уроди. Та й було їх стільки, як нас, — п'ятеро-шестеро. Підходить ще один — років 45. Теж у костюмі й окулярах.

— Так, давайте, признавайтесь сколько у вас "лаве" (грошей. — ГПУ), — каже перший. Усе це, ясне діло, з погрозами вивезти на ліс і відбірною "фенею" (мова спілкування в'язнів. — ГПУ).

У когось 15, у когось 20, дехто взагалі без грошей приїхав. Щоб пересвідчитися, друзі "уважаемого человека" запропонували піти у двір. Діватися було нікуди — пішли. Капітал нашої компанії справді був досить мізерний. Чоловіки в костюмах, очевидно, вирішили, що заради такої суми не варто напружуватися, й пішли назад до кас. Уже потім ми допетрали, що ніякого сина ніхто не "кидав" і що це банальний "розвод". Не встигли обговорити все, що з нами трапилося чи могло трапитися, якби ми були трохи заможнішими, як у двір прийшла ватага старих фанатів "Динамо" — Сом, Віні, Каравай та інші. Спочатку вони реготали з наших розмальованих фізіономій, бо у фанатів такого не заведено, а потім познайомилися й почали спілкуватися. Але вийшло так, що у фанатський рух нас привели банальні київські "кидали".

Минуло майже 19 років, Франція знову стала чемпіоном світу. А "дети уважаемых людей" як продавали квитки з рук під стадіоном, так і продають.

Зараз ви читаєте новину «Як нас "розводили" на гроші біля "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі