понеділок, 02 червня 2008 17:45

Ахметов заплатив на 2,5 мільйона більше, ніж Суркіс

"Динамо" та "Шахтар" у міжсезоння почали активну роботу на трансферному ринку.

Динамівці купили гравців на 10 млн. євро. Президент клубу Ігор Суркіс підписав двох новачків. Півзахисник Оген Вукоевич, 24 роки, прийшов із загребського "Динамо" і, за неофіційною інформацією, обійшовся в 8 млн євро. Ще за 2 млн кияни купили нападаючого бельгійського "Жерміналя" Емануеля Окодуву, 24 роки. Натомість "Динамо" може залишити 29-річний форвард Максим Шацьких. Ним цікавиться російський клуб "Крилья Совєтов".

Вукоевич нині у складі збірної Хорватії готується до фінальної частини чемпіонату Європи-2008. Фізично — міцний, відзначається високою працездатністю, умінням підбирати м"ячі та організовувати першу хвилю пресингу під час переривання атак своєї команди. На півзахисника, крім "Динамо", претендували німецька "Баварія", шотландський "Селтік" та донецький "Шахтар".

Окодува має досвід виступів в Україні. Він грав за київський "Арсенал" та дві донецькі команди "Шахтар" і "Металург".

— Упевнений, що пріоритети трансферної політики "Динамо" визначає головний тренер Юрій Сьомін, — каже "ГПУ" колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 38 років. — Опорний півзахисник динамівцям дійсно був необхідний: Михалик — старанний гравець, але не більше.

Корреа і Гіоане — не класичні опорники. Вукоевич може діяти з Юссуфом. Або останнього переведуть в оборону, бо центр захисту киянам ще треба посилювати. А також купити  флангових оборонців.

"Шахтар" витратив на новачків майже 12, 5 млн євро. Найбільше — 9 млн — віддали за 20-річного болівійця Марсело Морено. Раніше він виступав за бразильські клуби "Віторія" та "Крузейро" і забив 43 м"ячі в 68 матчах. За національну команду Болівії провів чотири матчі та забив два м"ячі. Центр захисту гірників посилять Микола Іщенко, 25 років, з "Карпат" (1,6 млн) та колишній футболіст "Ворскли" Олександр Чижов, 21 рік, (1,1 млн). Також до "Шахтаря" за 77 тис. євро перейшов голкіпер "Харкова" Рустам Худжамов, 25 років. Іншого воротаря "Шахтаря", Богдана Шуста, напевне, віддадуть в оренду "Карпатам".

— "Шахтар" скуповує усе найкраще, що є в Україні, — каже Леоненко. — Але я поки що не бачу прогресу в Донецьку серед доморощених гравців — Полянський, Прийомов, де вони? Свого часу в "Шахтарі" розкрився тільки Тимощук. Більш-менш останнім часом грають Пятов та Чигринський. Проте не скажеш, що вони сильно додали в грі. Тут або гравцям чогось не вистачає, або тренер любить працювати з більш зрілими футболістами.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов заплатив на 2,5 мільйона більше, ніж Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі