середа, 16 січня 2008 18:12

Ахметов виграв справу Кравченка

У вівторок бюро Професійної футбольної ліги розглядало справу Костянтина Кравченка. Футболіст забажав перейти з "Дніпра" до донецького "Шахтаря", бо гірники готові заплатити за півзахисника $5 млн.

Згідно з умовами контракту Кравченка, якщо за нього будь-який клуб платить такі гроші, "Дніпро" зобов"язується відпустити футболіста. Проте дніпропетровці хочуть отримати $6 млн. Мовляв, треба ще додати мільйон на ПДВ. "Шахтар" наполягає, що в контракті Кравченка ніяких додаткових виплат не передбачено і податок входить у зазначену суму в $5 млн.

На засіданні з"являється і колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко.

— Був поряд у справах і зайшов, — пояснює він "ГПУ". — Справа набула такого розголосу, що захотів послухати.

Потім Леоненко каже генеральному директору ПФЛ Анатолію Попову:

— Как вы хорошо выглядите.

Той веде засідання за відсутності президента ПФЛ Равіля Сафіулліна. "Дніпро" представляє генеральний директор клубу Андрій Cтеценко, а "Шахтар" — працівник Андрій Харитончик.

Нових аргументів сторони не називають, а контракт Кравченка Стеценко не надає: пояснив, що він у юристів.

ПФЛ бере бік "Шахтаря". Зобов"язує перевести на рахунок "Дніпра" $5 млн. І штрафує "Шахтар" на $7000 за те, що вів переговори з Кравченком без відома "Дніпра".

— Ми подамо апеляцію на це рішення у федерації футболу. Якщо треба, дійдемо й до спортивного арбітражного суду в Лозанні, — заявив після засідання Андрій Стеценко.

Як пояснили "ГПУ" юристи, кращі шанси виграти справу Кравченка у "Шахтаря". Якщо в контракті про ПДВ окремо не згадується, то воно сплачується із зазначених $5 млн. Торік у Лозанні "Шахтар" виграв справу захисника Карамушки. Його попередній клуб "Борисфен" отримав від гірників $250 тис. і зажадав ще "зверху" на ПДВ. Найвища спортивна інстанція постановила, що "Шахтар" винен "Борисфену"лише $250 тис.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов виграв справу Кравченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі