середа, 11 липня 2007 20:18

Ахметов ще не був таким пригніченим

Суперкубковий матч для "ГПУ" коментує 69-річний тренер Анатолій Крощенко. Сім років тому під його керівництвом юніорська збірна України стала віце-чемпіоном Європи.


"Динамо" виставило на гру резервний склад. Перемога киян вас здивувала?

— Дуже. Ризик та похвальна сміливість динамівського керівництва і тренерського штабу цілком виправдалися. Я таки думаю, що "Шахтар" не для того бере пачками іноземців, щоб програвати резервістам свого головного суперника. Але у першому таймі я не побачив, у чому кияни поступаються суперникові: техніка, тактика були на рівні суперника, а шалена самовіддача збереглася і після перерви, коли м"яч уже більше контролював "Шахтар", діючи першим номером.

Хто з динамівців може "підпирати" основних футболістів?

— Та будь-хто. Лисенко сподобався націленістю на ворота, Федорів та Морозюк розширювали гру на флангах. Думаю, і в іграх чемпіонату вони не підвели б.

Дитяча школа "Шахтаря" працює гірше, ніж динамівська?

— Я можу відповідати тільки фактами: за останні три роки "Динамо" виграє у "Шахтаря" усі дитячо-юнацькі змагання. Шахтарську дитячо-юнацьку школу очолює голландець Хенк фон Стей. Результату поки що немає. Але фон Стея я не судив би. Зі свого досвіду знаю: для того щоб на цьому рівні були результати, треба попрацювати років п"ять-шість. Фон Стей працює три.

У неділю "Шахтар" прийматиме "Динамо" в стартовому матчі чемпіонату. Яким він буде?

— "Шахтар" напиратиме. Я ще не бачив такого пригніченого Ахметова, як в Одесі. Враховуючи проблеми "Шахтаря" в обороні, "Динамо" діятиме на контратаках і заб"є. А в підсумку буде нічия.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов ще не був таким пригніченим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі