четвер, 05 липня 2007 18:19

Ахметов не пускає Матузалема до Іспанії

Капітан донецького "Шахтаря" Франселіно Матузалем, 27 років, не хоче більше грати за свій клуб. 28-го червня він прибув з рідної Бразилії до швейцарського Івердону на збір гірників, а потім самовільно покинув команду й у супроводі своїх агентів відбув до Мілана. Звідти Мату вимагає у керівництва "Шахтаря" відпустити його до іспанської "Сарагоси". Арагонці пропонують 12 млн євро "Шахтареві", а самому гравцеві — чотирирічний контракт. Умови зарплатні бразильця в "Сарагосі" не розголошуються, але вони футболіста влаштовують.

До "Шахтаря" Матузалем прийшов у 2004 році, маючи досвід виступів у італійській серії "А" за "Наполі" та "Брешію". Гірники його купили за $15 млн євро. Річна зарплата бразильця у Донецьку — 3 млн євро. Контракт футболіста з донецьким клубом закінчується через два роки. Власник гірників Ринат Ахметов категорично проти продажу Матузалема. Він погрожує через суд дискваліфікувати футболіста, якщо той не повернеться до табору "Шахтаря".

— Ахметов діє у традиційному стилі власників українських футбольних клубів, — каже "ГПУ" колишній форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 37 років. — Мене свого часу теж "Динамо" не відпустило за кордон. В Україні ніяк не можуть зрозуміти: якщо людина не хоче грати, силоміць її не втримаєш навіть у "золотій клітці". Останнім вирвався Каладзе. Гавранчича, Елано нікуди не пустили. У Європі давно живуть за іншими законами: якщо "зірка" публічно говорить про бажання піти з клубу, її продають, як Зідана, Шевченка, Галласа. Останній приклад — Абідаль. Думаю, Ахметов наполяже на своєму, і Матузалем залишиться, але корисним для "Шахтаря", як і Елано, уже не буде.

Україну хоче залишити ще один бразилець. 24-річний нападник київського "Динамо" Клебер не хоче продовжувати контракт, який закінчується через рік. За чутками, на нього претендують італійський "Ювентус", французький "Бордо" та іспанська "Осасуна".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов не пускає Матузалема до Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі