понеділок, 28 січня 2008 15:58

Абрамович залишився незадоволеним

Автор: фото: REUTERS/Gil Cohen Magen
  Захисник ”Шахтаря” Олександр Кучер (№5) блокує удар форварда ЦСКА Жо
Захисник ”Шахтаря” Олександр Кучер (№5) блокує удар форварда ЦСКА Жо

За два останні дні турніру на Кубок Першого каналу, який проходить у Ізраїлі, найбільше враження на мене справив матч чемпіонату Ізраїлю.

Але все по порядку. У суботу гру між "Динамо" та сербською командою "Црвена Звезда" проводили в одному із міст-супутників Тель-Авіва, щось на зразок місцевих Броварів. Причин були дві. По-перше, у п"ятницю тут у футбол не грають, бо увечері починається "шабат" — єврейський вихідний. А закінчується він у суботу вдень. По-друге, суботнього дня ізраїльська столиця приймала відразу дві гри національного чемпіонату. Спочатку на поле вийшов місцевий клуб "Хапоель", а потім "Бней Ієгуда".

Обидва матчі відбувалися на тому самому стадіоні, де грають на Кубок Першого каналу, з інтервалом у 2,5 год. На першу гру під дощем зібралося учетверо більше людей, аніж прийшло подивитися на двобій "Спартака" з "Динамо" в четвер. Матч посередніх загалом ізраїльських команд пройшов у цікавій боротьбі під галас заповнених трибун. Справжніх — про які ми вже забули. Тих, що завжди разом зі своєю командою, що буквально дихають у такт із грою. Плюс південний темперамент ізраїльтян і недешеві квитки по 80 шекелів (100 грн).

Матч "Динамо"–"Црвена Звезда" відвідали лише дві сотні наших емігрантів

Непросто було після цього дивитися на гру чемпіонів України та Сербії, на порожньому стадіоні. Із глядачів було лише дві сотні наших емігрантів, які теж пройшли на порожню арену виключно за квитками по 80 шекелів. Як виявилося, саме в цьому містечку під Тель-Авівом найбільший у країні відсоток колишніх українців. Після матчу дехто підійшов до головного виходу, аби взяти автограф у когось із динамівських тренерів чи гравців. Але тих вже не було. Зігравши внічию із сербами, динамівці чимдуж помчали до готелю "виконувати програму підготовки". Подумати про людей із синьо-жовтими прапорами, які не пошкодувавши часу і грошей у дощ приїхали за них уболівати, вочевидь, забули. Розчаровані уболівальники хотіли взяти автограф хоча б у мене. Однак я пояснив, що мій підпис, на відміну від Артема Мілевського, наприклад, жодної цінності для них не становитиме.

У донецького "Шахтаря", який наступного дня грав у Тель-Авіві проти московського ЦСКА, таких проблем не було. Відповідно до багато разів висміяного "донецького розмаху", футбольний клуб разом із командою привіз до Ізраїлю і уболівальників. Повний літак. Ці хлопці сумлінно виконали на порожній трибуні типовий репертуар українського фаната, який у всіх українських клубів чомусь однаковий. А тим часом власне гірники без особливих проблем перемогли третю за підсумками минулого сезону команду Росії. І зробили це на очах у самого Романа Абрамовича, який нарешті відвідав свій же турнір.

Склалося враження, що це пан приїхав до маєтку перевірити, чим займаються його холопи, чи не дарма їдять свій харч. "Холопи", переважно бразильські, не надто напружувалися і засмутили хазяїна. Він поїхав, не дочекавшись закінчення гри. Підкреслюю, що це лише моє особисте враження. Але в порівнянні із живим і справжнім футболом чемпіонату Ізраїлю "супертурнір" ім. Абрамовича виглядає саме так. Хто знає, може, практично гарантований "український" фінал Кубка Першого каналу між "Динамо" та "Шахтарем" змінить це враження?





Результати 2-го туру Кубка першого каналу


"Динамо" (Київ, Україна) — "Црвена Звезда" (Бєлград, Сербія) — 1:1 (0:0)

"Динамо": Шовковський, Допілка, Михалик, Юссуф, Несмачний,  Нінкович (Дедечко, 63), Гіоане, Корреа, Ребров (Мілевський, 69), Шацьких (Кравець, 46), Олійник (Алієв, 82).

Голи: Гіоане (81) — Міліяш (66)


"Шахтар" (Донецьк, Україна) — ЦСКА (Москва, Росія) — 3:1 (2:1)

"Шахтар": Шуст, Срна (Гай, 89), Чигринський (Вілліан, 30), Кучер, Шевчук, Левандовський, Гюбшманн (Полянський, 76), Ілсіньйо (Вукич, 74), Фернандіньйо (Кравченко, 69), Брандау (Луїс Адріану, 69), Гладкий.

Голи: Фернандіньйо (7), Брандау (43), В. Березуцький (67, у свої ворота) — Ігнашевич (14).


"Шахтар" забезпечив собі місце у фінальній грі, яка відбудеться у четвер, 31 січня.

Суперник донеччан визначився вчора ввечері після матчу між московським "Спартаком" та "Црвеною Звездою". Якщо російський клуб не поступиться з різницею у три м"ячі, "Шахтар" у вирішальному поєдинку зіграє з київським "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Абрамович залишився незадоволеним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі