четвер, 20 вересня 2007 18:32

Моурінью залишив "Челсі"

  Жозе Моурінью працював у ”Челсі” три роки. Його контракт закінчувався 2010-го
Жозе Моурінью працював у ”Челсі” три роки. Його контракт закінчувався 2010-го

Головний тренер англійського "Челсі" Жозе Моурінью, 44 роки, подав у відставку. Вона була прийнята власником команди Романом Абрамовичем.

Португальський фахівець очолив "Челсі" влітку 2004 року. До цього він виграв із "Порту" Кубок УЄФА-2003 та Лігу чемпіонів-2004. Перші 2 роки роботи в Лондоні для Моурінью також були успішними — "Челсі" двічі поспіль виграв англійську прем"єр-лігу.

Перед командою було поставлено нове завдання — виграш Ліги чемпіонів. Виконати його не вдалося — "аристократи" зупинялися на півфінальній стадії турніру.

— Відставка Моурінью несподівана лише на перший погляд, — розповідає "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 57 років. — Команда, за винятком Кубка Англії та Кубка ліги, минулого сезону нічого не виграла. Ще й невдало стартувала у нинішньому — зіграла внічию домашній матч Ліги чемпіонів проти "Русенборга" і посідає п"яте місце у прем"єр-лізі. Шевченко? Від звільнення Моурінью він нічого не програє, бо за часів португальця здебільшого сидів у запасі.

Контракт Моурінью з "Челсі" закінчувався 1 липня 2010 року. Згідно з його умовами, португалець щорічно заробляв 7,5 млн євро. За достроковий розрив угоди тренер отримає 28 млн євро.

До недільного виїзного матчу проти "Манчестер Юнайтед" команду Шевченка готуватиме Авраам ґрант, колишній спортивний директор "Челсі". Він офіційно став наступником Моурінью.

Зараз ви читаєте новину « Моурінью залишив "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі