середа, 23 грудня 2015 16:12

Зять дипломата, політв'язень і "цар" жеребкувань: хто може очолити ФІФА після відлучення Блаттера і Платіні
10

Число претендентів на пост головного людини в світовому футболі скоротилося до п'яти: Йозефа Блаттера і Мішеля Платіні залишили поза футболом як мінімум до 2023 року.

Тепер найбільші шанси очолити ФІФА у тих, хто має до футболу безпосереднє відношення: йорданського принца і шейха з Бахрейна. Пропонуємо короткий зміст програми кожного.

Принц Алі Аль-Хуссейн

Віце-президент ФІФА, Президент Федерації футболу Західної Азії, Президент Федерації футболу Йорданії.

На позачергових виборах Президента ФІФА в травні цього року програв вибори, знявши свою кандидатуру вже після першого туру. Цей кандидат зробить все можливе, щоб КС-2018 пройшов в Росії. До слова, вже в 2018 році він хоче розширити до 36 команд число учасників кубка світу. Мундіаль у Катарі також нікуди не дінеться в плані географії, а звітність ФІФА обіцяє зробити відкритою.

Одружений. Дружина Рим Брахімі - колишня журналістка CNN і дочка дипломата Лахдара Брахімі, спеціального представника Організації Об'єднаних Націй для Афганістану.

 

Шейх Салман

Президент Конфедерації футболу Азії.

Також підтримає проведення фінальних частин кубок світу в Росії та Катарі. Збирається встановити обмеження в три президентські терміни. Не прагне до абсолютного контролю, вважаючи, що влада має бути розділена.

 

Джанні Інфантіно

Генеральний секретар УЄФА. По суті, права рука Мішеля Платіні. Має юридичну освіту. Беззмінний учасник процедур жеребкувань турнірів під егідою УЄФА.

Збирається розширити фінальну стадію мундіалів до 40 команд. В крайньому випадку - збільшити європейську квоту. Також налаштований проводити реформи, у зміст яких не заглиблюється.

Володіє кількома мовами. Одружений, має трьох дітей.

 

Токіо Севале

Справжнє ім'я - Мосіма Габріель. Радник президента ФІФА по боротьбі з расизмом, у минулому - політв'язень. У юності захоплювався карате, через що отримав прізвисько "Токіо". Один із соратників Нельсона Мандели в боротьбі проти апартеїду.

Виступає за прозорість ФІФА, хоче посилити боротьбу з расизмом і дискримінацією. Також хоче дозволити логотипи спонсорів на формах збірної.

 

Жером Шампань

Французький кандидат запропонував введення помаранчевої картки, по якій вилучають на три хвилини. Має намір також ввести відеоповтори. Хоче розширити фінальну частину КС до 40 команд, але при цьому планує скоротити на мундіалях європейську квоту. Фінальну частину КС-2030 хоче провести в Англії.

Нагадаємо, вибори президента ФІФА заплановані на 26 лютого в Цюріху.

 
Зараз ви читаєте новину «Зять дипломата, політв'язень і "цар" жеребкувань: хто може очолити ФІФА після відлучення Блаттера і Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі