пʼятниця, 23 серпня 2019 12:30

Зрадник України не зіграє за Росію на Чемпіонаті світу

Зрадник України не зіграє за Росію на Чемпіонаті світу
Джоель Боломбой не захотів грати за збірну України

Центровий Джоель Боломбой через проблеми зі стопою не зможе зіграти на Чемпіонаті світу з баскетболу в Китаї.

Гравець зможе приступити до тренування лише за 2-3 тижні. У той час як Чемпіонат світу з баскетболу-2019 відбудеться в Китаї з 31 серпня по 15 вересня.

Боломбой народився у Донецьку. Батько Джоеля - конголезець. Однак у 4-річному віці родина перебралася у США, де хлопець закінчив школу та виступав за баскетбольну команду університету "Вебер Стейт".

201-го його на драфті обрала команда "Юта Джаз" під 52-м номером. Однак вже наступного сезону він перейшов до "Мілуокі Бакс". Загалом зіграв лише у 20 матчах за ці клуби у NBA. Більше часу грав у G-League.

Цього ж 2017-го 206-сантиметровий гравець увійшов до розширеного списку кандидатів до збірної України для підготовки на Євробаскет. Однак на турнір гравець так і не поїхав. Загалом його неодноразово викликали до збірної України. Але він щоразу знаходив причини відмовити. Улітку 2018-го гравець перебрався у російський клуб ЦСКА та вирішив прийняти російське громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський танцюрист вдарив партнерку кулаком в обличчя на Чемпіонаті світу з танго

Збірна Росії на першому груповому етапі Чемпіонату світу-2019 зіграє з Нігерією, Аргентиною та Південною Кореєю. Вперше у турнірі зіграють 32 збірні, сім із яких отримують путівки на Олімпійські ігри-2020.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник України не зіграє за Росію на Чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі