понеділок, 27 лютого 2017 12:50

Знаменита радянська гімнастка продала свої олімпійські медалі

Знаменита радянська гімнастка продала свої олімпійські медалі
Ольга Корбут

Гімнастка Ольга Корбут виставила на аукціон п'ять медалей, завойованих нею на Олімпійських іграх 1972 і 1976 років. Виручила за їх продаж $230 тис.

Командна золота медаль ОІ-1972 Мюнхені продана за $66 тис., золото тих же ігор у вільних вправах - за $52,8 тис, срібло у вправі на брусах - за $24,6 тис. Командне золото ОІ-1976 Монреалі обійшлося покупцеві у $57,6 тис, а срібло за вправи на колоді - в $24,6 тис. Корбут отримає $183,3 тис. з урахуванням премії аукціонного будинку.

Окрім медалей, були продані гімнастичний купальник, в якому Корбут виступала в Лондоні в 1973 році ($3 тис.), та її автограф на обкладинці журналу Sports Illustrated з її зображенням ($49). Невикупленими залишаються 26 лотів спортсменки.

Корбут є чотирикратною олімпійською чемпіонкою і дворазовим срібним призером ігор. На Олімпіаді 1972 року в Мюнхені вона виграла три золота та одне срібло, через чотири роки в Монреалі - золото і срібло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто у світі не зміг повторити коронний елемент Лілії Подкопаєвої

Вона першою виконала унікальний гімнастичний елемент, названий згодом "петлею Корбут". Саме завдяки йому гімнастка стала зіркою Олімпіади в Мюнхені 1972 року.

Цей трюк Корбут показала понад 40 років тому. З того часу ця петля заборонена в гімнастиці.

У світовій гімнастиці вважають цей трюк смертельно небезпечним, тому сьогодні "петлю Корбут" не виконують на офіційних змаганнях.

Зараз ви читаєте новину «Знаменита радянська гімнастка продала свої олімпійські медалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі