пʼятниця, 13 липня 2007 15:13

Знайдено відірвані руки "короля футболу" Пеле

Поліція бразильського штату Баїя затримала зловмисника за ім"ям Жаксон, який відірвав руки бронзовій статуї "короля футболу" Пеле, інформує www.euro-football.ru.

Злочинець сказав, що у нього немає ніякій особистій неприязні до легендарного нападаючого, а просто вирішив заробити. Сильно збагатитися Жаксону не вдалося - відірвані руки з бронзи, одна з яких стискала копію Кубка Жюля Римі, він продав складальникові цінних металів за 100 реалів(50 доларів). Тепер поліція шукає не тільки співучасника Жаксона, але і того, хто купив їх товар.

Монумент кращому футболістові ХХ століття за версією Міжнародної федерації футбольних асоціацій /ФІФА/ з"явився в адміністративному центрі штату Баїя в 1971 році, через рік після того, як "чарівники м"яча завоювали третій в своїй історії світовий титул.

Статуя, Пеле, що зображала його в повний зріст, була встановлена перед місцевим стадіоном "Фонті Нова" і ніяк не охоронялася. Всі 36 років, що пройшли з тих пір, ніхто не робив замах на статую "найвідомішого бразильця".

Власті міста обіцяють, що після відновлення, статуя триразового чемпіона світу буде перенесена всередину стадіону.
Зараз ви читаєте новину «Знайдено відірвані руки "короля футболу" Пеле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі