понеділок, 03 березня 2008 14:07

Жителі Сочі вибрали дельфіна символом Олімпіади-2014

Жителі російського міста Сочі, де пройде зимова Олімпіада 2014 року, вибрали символом Ігор дельфіна. Голосування відбулося в неділю, 2 березня на всіх виборчих дільницях міста. Суперниками дельфіна в боротьбі за право стати талісманом змагань були Дід Мороз, сніжинки на лижах і білий ведмідь.

В той же час, офіційний представник Олімпійського комітету Росії заявив, що дельфін не може вже зараз вважатися символом ОІ. Зі слів працівника прес-служби, спортивний "тотем" буде вибраний значно пізніше.

Представник комітету зазначив, що цей орган з повагою ставиться до бажання сочинців вибрати талісман Ігор-2014, але підкреслив, що, як правило, це відбувається на набагато пізнішій стадії підготовки країни і міста до Олімпіади.

Процедура вибору талісмана Олімпійських ігор не регламентована Міжнародним олімпійським комітетом і зазвичай це питання вирішується Оргкомітетом кожної Олімпіади. За прогнозами, символ Ігор-2014 стане відомий не рашіше 2011 року, причому перед цим Олімпіада в Сочі повинна отримати офіційну емблему.

РИА "Новости"


Зараз ви читаєте новину «Жителі Сочі вибрали дельфіна символом Олімпіади-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі