пʼятниця, 14 грудня 2007 08:43

Зірки американського бейсболу викриті у вживанні допінгу

Голова комісії з розслідування порушень в американській бейсбольній лізі (MLB) Джордж Мітчелл опублікував доповідь, з якої випливає, що всі 30 клубів замішані у вживанні спортсменами заборонених препаратів.

Серед запідозрених у вживанні допінгу гравців названі головні зірки MLB - Баррі Бондс, Роджер Клеменс, Ерік Ганьє, Джейсон Джамбі, Девід Джастіс, Чак Ноблаух, Мігель Теджада та інші. Вони підозрюються у використанні стероїдів і гормонів росту.

Бондс крім того звинувачується в дачі неправдивих свідчень під присягою. У 2003 році він заявив, що ніколи не використовував допінг, хоча його ім"я фігурувало в списку спортсменів, які були клієнтами лабораторії BALCO, що нелегально поширювала препарат ТХГ. У вживанні цього препарату, який дозволяє приховувати сліди допінгу, зізналася недавно знаменита бігунка Меріон Джонс, позбавлена всіх олімпійських нагород.

Мітчелл закликав керівництво ліги вжити негайних заходів, повідомляє Lenta.ru з посиланням на ВВС News


Зараз ви читаєте новину «Зірки американського бейсболу викриті у вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі