середа, 15 вересня 2010 16:04

Жіночий баскетбол став найнебезпечнішим видом спорту

Жіночий баскетбол став найнебезпечнішим видом спорту
Згідно з даними нового дослідження, проведеного вченими з Центру травматизму Великої Британії і національної електронної системи нагляду за травмами (Нейсе) США, більше 375 000 юних спортсменок з 1997 по 2009 рік проходили лікування з приводу ударів, розтягнень і переломів кінцівок.

Причому 70% припало на тих дівчат, які займалися баскетболом, стверджує керівник роботи професор Лара Маккензі.

Крім того, з"ясувалося, що частка струсів головного мозку подвоїлася за останнє півріччя. Виявляється, багато молодих леді не здатні вчасно розпізнати симптоми пошкоджень, особливо, коли у них в крові спостерігаються високі рівні адреналіну.

А в деяких випадках просто не вважають неприємні ознаки чимось серйозним або небезпечним, тому не повідомляють про них ані інструкторам, ні батькам.

Результати наукового дослідження також показали, що найбільш поширеними травмами стали розтягування і деформації в нижніх кінцівках (30%), а також переломи і дислокації у верхніх відділах тіла (15%), зокрема в області пальців (8%).

При цьому найчастіше схильні до подібних пошкоджень дівчатка-підлітки у віці від 15 до 19 років. У маляток у віці від 5 до 10 років більше реєструється травм голови.
За матеріалами basket.com.ua
Зараз ви читаєте новину «Жіночий баскетбол став найнебезпечнішим видом спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі