неділя, 22 серпня 2010 10:47

Жіноча збірна України з футболу перемогла Румунію

Жіноча збірна України з футболу перемогла Румунію

У суботу, 21 серпня, національна жіноча збірна України в Чернігові перемогла румунську команду у відбірному турнірі чемпіонату світу-2011 і продовжує боротьбу за путівку до фінальної стадії. Втрата очок у цій зустрічі позбавила б наших дівчат навіть теоретичних шансів на перше місце в 4-й групі, а з ним і можливості долучитися до світової еліти. Однак підопічні Анатолія Куцева впоралися із завданням, завдавши поразки гостям завдяки дублю Дарини Апанащенко та голу Ольги Бойченко.

За рівнем гри українки об"єктивно переважали суперниць, зайве свідчення чому − дванадцять ударів по воротах, які завдали синьо-жовті. Румунки ж потурбували нашу Ірину Зварич тільки двічі. Хоча все одно господаркам довелося понервувати. По-перше, їхня величезна перевага втілилася у гол лише на 24-й хвилині, по-друге, Румунії доволі швидко, завдяки прикрій помилці нашого голкіпера, вдалося відновити інтригу. Утім, в підсумку переміг сильніший.

Номінальний форвард Апанащенко, яка у шести попередніх матчах відбору відзначилася шість разів, цього вечора діяла на позиції центрального півзахисника, однак це жодним чином не вплинуло на результативність 24-річної футболістки. Завдавши двох фантастичних за красою дальніх ударів, вона відкрила рахунок у цьому матчі, а потім поставила в ньому жирну крапку. Між цими шедеврами не менш красивий гол записала на свій рахунок Бойченко, позаяк Вірі Дятел та Юлії Корнієвець повезло менше. Перша двічі струснула м"ячем поперечину, друга − поцілила в штангу.

"Цей поєдинок мав велике турнірне значення, позбавляв нас права на помилку, і це вплинуло на хід подій. Фактично збірна показала свій справжній рівень гри тільки після того, як румунки скоротили різницю в рахунку. Однак, з огляду на велику кількість невикористаних нашими дівчатами моментів, вони б мали знімати питання щодо переможця в цьому матчі раніше", - зазначив після фінального свистка керманич синьо-жовтих Анатолій Куцев.

У середу українки прийматимуть в Чернігові польок, від яких поки відстають на два очки. Тільки виграш дозволить нашим співвітчизницям продовжити боротьбу. Нагадаємо, що за вихід до фінальної частини ЧС-2011, яка пройде з 26 червня по 17 липня 2011 року в Німеччині, змагається 41 європейська збірна.

Учасники відбору поділені на вісім груп, переможці яких розіграють чотири путівки у матчах плей-офф. Невдахи стикових зустрічей отримають шанс посперечатися ще за одну вакансію в поєдинках додаткового раунду плей-офф, а потім − у двобої з представником зони КОНКАКАФ.

Україна - Румунія − 3:1

Голи: 1:0 Апанащенко (24), 2:0 Бойченко (49), 2:1 Дуса (56), 3:1 Апанащенко (66).

Україна: Зварич, Василюк, Ходирєва, Лишафай, Пекур, Романенко, Чорна, Апанащенко, Бойченко, Дятел, Яковишин (Корнієвець, 85).

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Жіноча збірна України з футболу перемогла Румунію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі