вівторок, 17 лютого 2009 15:00

Жінка стала футбольним тренером

Жінка стала футбольним тренером
"Фішер Атлетік" займає передостаннє 21-е місце в турнірній таблиці Південної Конференції чемпіонату Англії (6-а за рахунком ліга). Ні, це не хід з порятунку команди від вильоту - справа в іншому.

Сім"я Пауелл заплатила 500 фунтів клубу, щоб Донна потренувала команду в одній грі - сьогоднішньому матчі першості проти "Істлі". Клуб знаходиться в дуже поганій фінансовій ситуації, і в кінці року голова клубу Мартін Іді прийняв рішення створити акцію Be-The-Manager-For-The-Day.

"Ми не планували, щоб переможцем акції обов"язково була жінка, - говорить пресс-аташе клубу Джо Аріф. - Але коли Донна звернулася до нас з такою пропозицією, президент дуже зацікавився".

І не тільки він. Центральні газети та телеканали країни вже направили своїх співробітників на цей, здавалося, звичайний матч однієї з ліг-лузерів.

Час для демонстрації своїх здібностей у Пауелл дуже вдалий. "Фішер" не вигравав з листопада, останні десять матчів і зовсім програв, а зарплатню співробітники клубу не отримують ось вже п"ять місяців. Суперник же "Істлі" виграв три зустрічі поспіль і піднявся на третє місце в таблиці.

Втім, Донна, яка працює оператором турнікету на стадіоні клубу, вірить у свої здібності. "У мене вже є досвід роботи з чоловічими командами, я треную 11- річних хлопчаків. Ми чудово граємо, поки не програли жодного матчу в своїй лізі. Моя команда намагається думати на полі, тримати м"яч на землі. Зрозуміло, я розумію різницю у рівнях гри, але я вірю у свої сили".

"Це буде важкий матч, оскільки суперник у нас дуже серйозний. Проте ніхто не знає, як складеться гра на цей раз. Я вважаю це можливістю закріпитися жінкам у чоловічому футболі. А чом би й ні? Чоловіки ж працюють у жіночому!"

Джо Аріф також заявив, що якщо Донна справитися зі своїм завданням, то всяке може бути….

За матеріалами ВВС, football.ua і офіційного сайту клубу

Зараз ви читаєте новину «Жінка стала футбольним тренером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі