четвер, 14 листопада 2019 20:12

Зіграли як за часів Фоменка: що треба знати про матч Україна - Естонія

Зіграли як за часів Фоменка: що треба знати про матч Україна - Естонія
Тімерлан Гусеєйнов забивав у ворота Естонії у двох матчах. Фото: з відритих джерел

14 листопада Україна проведе товариський матч зі збірною Естонії в рамках підготовки до завершального матчу відбору на Євро-2020. Цей поєдинок стане 5 в історії національних команд.

Вперше Україна і Естонія зустрілися у відборі на Євро-96, де крім них в групі також були Хорватія, Італія, Литва і Словенія, пише "football.ua"

Відбірковий раунд Україна почала з поразки від Литви (0: 2) і нічиєї зі Словенією (0: 0). У домашньому матчі з естонцями "синьо-жовті" змогли добути першу офіційну перемогу, причому зробили це з великим рахунком.

Домогтися позитивного результату в тій зустрічі Україні вдалося досить легко. В середині першого тайму Геннадій Литовченко відправив м'яч під поперечину з лінії штрафного, а в кінці першої половини гри Урмас Кірс зрізав м'яч у власні ворота після флангового прострілу. У другому таймі підопічні Йожефа Сабо змогли закріпити свою перевагу, коли Тімерлан Гусейсов вийшов на ударну позицію після комбінації і відправив м'яч у ворота.

13 листопада 1994 року. Відбірковий матч Євро-1996. Київ, НСК Олімпійський. 2 000 глядачів.Україна - Естонія 3: 0

Голи: Коновалов, 29, Кірс, 45 (автогол), Гусейнов, 72.

Поєдинок у відповідь Україна вже проводила під керівництвом Анатолія Конькова. Наша збірна не кращим чином провела той поєдинок, але здобула перемогу завдяки єдиному голу Гусейнова на 17-й хвилині. Та перемога стала другою для української команди у відбірковому турнірі.

26 квітня 1995 року. Відбірковий матч Євро-1996. Таллінн, Стадіон Калев. 3 000 глядачів.

Естонія - Україна 0: 1

Голи: Гусейнов, 17.

Наступна зустріч команд відбулася вже через 16 років, коли Україна готувалася до домашнього Євро-2012 і не мала можливості проводити офіційні ігри. Поєдинок з естонцями став чудовою можливістю для Олега Блохіна перевірити склад і застосувати на практиці ігрові комбінації.

Рахунок в поєдинку гості відкрили в кінці першого тайму, коли Анатолій Тимощук пасом відправив м'яч на Олега Гусєва, той прийняв м'яч на лінії штрафного, обіграв суперника і метрів з 14-ти пробив у нижній кут. В середині другого тайму Україна збільшила перевагу завдяки голу Олександра Алієва, який вразив ворота після пасу від Богдана Бутко. В кінці зустрічі господарі поля отримали можливість забити з пенальті, проте Олександр Рибка відбив удар з 11-метрової позначки, а Україна в результаті здобула впевнену перемогу.

11 жовтня 2011 року. Товариський матч. Таллінн, стадіон Ле Кок Арена. 5 500 глядачів.

Естонія - Україна 0: 2

Голи: Гусєв, 45, Алієв, 68.

Перед самим початком європейської першості у 2012 році Україна вирішила провести ще один спаринг з Естонією, який відбувся в Австрії. Збірна України награвала один з варіантів основи і з перших хвилин заволоділа ініціативою. На 9-й хвилині Андрій Ярмоленко відкрив рахунок, відправивши м'яч у дальній кут після передачі від Сергія Назаренка. Після забитого гола "синьо-жовті" продовжили тиснути на ворота суперника і в середині першого тайму заробили пенальті, коли Рагнар Клаван сфолив на Ярмоленко. Удар з точки впевнено реалізував Гусєв і збільшив перевагу команди. До завершення першої половини України встигла забити і третій гол зусиллями Андрія Вороніна, добив м'яч головою у ворота після скидки від Марко Девіча. На початку другого тайму Артем Мілевський поставив крапку в матчі, замкнувши в падінні передачу від нинішнього головного тренера Андрія Шевченка.

28 травня 2012 року. Товариський матч. Куфштайн (Австрія), Куфштайн Арена.

Україна - Естонія 4: 0

Голи: Ярмоленко, 9, Гусєв, 35 (пенальті), Воронін, 41, Мілевський, 50.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про новачка збірної України

У нинішньому відборі Євро-2020 підопічні Андрія Шевченка, яким належить провести ще однин матч проти Сербії 17 листопада, достроково з першого місця вийшла до фінальної стадії чемпіонату континенту. Естонці, які 19 листопада зіграють у відборі з Нідерландами, йдуть останніми у квартеті С

Зараз ви читаєте новину «Зіграли як за часів Фоменка: що треба знати про матч Україна - Естонія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі