субота, 17 червня 2017 11:09

Зіграли найкращий матч в історії футболу

Зіграли найкращий матч в історії футболу
На Кубку світу-1970 Німеччина та Італія забили на двох 7 м'ячів. Фото: google.com.ua

17 червня 1970 року було зіграно найкращий матч в історії Кубка світу з футболу. У півфіналі мексиканської першості зустрілися збірні Італії й ФРН.

Італійці відкрили рахунок на 7 хвилині гри. Відзначився Бонісенья. Для пристойності збірна Італії ще пограла у футбол хвилин 15, а потім зайнялася улюбленою справою – почала вбивати час. Попри все німці мали кілька 100% нагод зрівняти рахунок, але на заваді їм ставав голкіпер Альбертозі. Коли ж він був безсилий, на допомогу прийшов захисник, який вибив м'яч із лінії воріт.

Німці відігралися на 90+2 хвилині в останній атаці. Грабовскі з лівого флангу подав у центр, а забутий захисниками Шнеллінгер невідпорно пробив головою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У матчі Кубку світу був зафіксований рахунок – 10:1

Все найцікавіше трапилося в додатковий час. Спочатку травмувався Беккенбауер. Його збили в кількох метрах від штрафного і, падаючи, він зламав ключицю. Надалі так і грав із прибинтованою до грудей правою рукою. Однак суттєво втратив у швидкості.

На 95 хвилині Герд Мюллер обікрав захисника і в жорсткій боротьбі проштовхнув м'яч у ворота з двох метрів.

Італійці відігралися за 3 хвилини. Тарчізіо Бургніч скористався помилкою захисника ФРН, який скинув м'яч головою якраз під удар італійцю, 2:2.

Перед завершенням першого додаткового тайму в ході швидкої контратаки Луїджі Ріва отримав м'яч в районі карного майданчика після проходу лівим флангом Анджело Доменгіні, обіграв Шнеллінгера і точно пробив по діагоналі в дальній від себе нижній кут — 3:2.

Але це ще було не все. На 110-ій хвилині німці зрівняли рахунок після кутового й удару невгамовного Герда Мюллера - 3:3. Але радіти довелося недовго. Італійці відповіли атакою через лівий фланг, Бонісенья відпасував у центр і Джанні Рівера поставив крапку в божевільній грі — 4:3.

Після фінального свистка раділи перемозі лише запасні й тренери збірної Італії. Гравці обох команд були виснажені настільки, що не мали сил на прояв емоцій. А вже за кілька днів у фіналі Італія стала легкою здобиччю повної сил Бразилії, яка обіграла "Адзуррі" - 4:1.

Зараз ви читаєте новину «Зіграли найкращий матч в історії футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі