вівторок, 14 серпня 2007 10:35

Зі "Спартака" можуть зняти очки за расистську поведінку вболівальників

Спартака можуть позбавити шести очок в чемпіонаті Росії з футболу. Московському клубу загрожує покарання за расистську витівку вболівальників в матчі 20-го туру першості країни проти Крильєв Совєтов, повідомляє Кореспондент.

Нагадаємо, що в суботньому матчі уболівальники червоно-білих розвернули на гостьовій трибуні стадіону Самари великий банер, звернений до гравця свого клубу. Напис "11 номер тільки для Тіхонова", "Monkey go home" адресувалася 20-річному бразильцеві Веллітону, який з"явився на полі на 76-ій хвилині.

Тепер московську команду чекає суворе покарання: РФС, яка виконуючи рекомендації ФІФА і УЄФА, достатньо жорстко відноситься до подібних витівок.

Втім, швидше за все, вирішено буде обмежитися штрафом. Все-таки фанати обмежилися лише банером, без вигуків, а згідно правил, очки знімаються тільки у разі дружнього скандування гасел расистського змісту.

Втім, враховуючи, що вболівальники "Спартака" вже не вперше беруть участь у подібного роду інцидентах, покарання може бути і суворішим. - "Спартак" можуть залишити без глядачів. Рішення поки не ухвалене.

Уболівальники "Спартака" взагалі відомі своїм негативним відношенням до темношкірих гравців. Згідно чуток, саме тому в команді не прижився голландець Квінсі. Не виключено, що не залишиться і Веллітон.

Через тур на "Спартака" чекає зустріч з ЦСКА.

Зараз ви читаєте новину «Зі "Спартака" можуть зняти очки за расистську поведінку вболівальників ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі