вівторок, 21 серпня 2012 10:45

"Зеніт" вперше втрачає очки, "Динамо" продовжує вільне падіння: результати 5-го туру РПЛ

У російській Прем'єр-лізі відбулися матчі 5-го туру.

"Анжі" тиждень тому вперше в сезоні програв. У Москві підопічні Гуса Хіддінка стали жертвою ЦСКА. У домашньому поєдинку з чинним чемпіоном махачкалінци твердо мали намір виправитися перед вболівальниками. Частково реабілітація вийшла, хоча довго все складалося на користь гостей. Вже на 17-й хвилині вони могли вийти вперед, коли чорногорський новачок команди Лука Джорджевич влучив у штангу.

Три хвилини потому вже ніщо не врятувало господарів. В ході стрімкої атаки Костянтин Зирянов, отримавши м'яч в районі 11-метрової позначки, прибрав опонента на хибному замасі і чарівно вистрілив по воротах Володимира Габулова. Зовсім скоро "Анжі" міг відігратися: Ласін Траоре, який відновився після травми, головою бив впритул, але В'ячеслав Малафєєв продемонстрував чудеса реакції.

Це єдине, що дозволив "Зеніт" супернику у першому таймі, в якому перевага невського клубу не викликала сумнівів. У доданий час Джорджевич знову перевірив на міцність каркас чужих воріт. Після перерви "Анжі" додав і на 65-й хвилині досяг свого. Після викиду з ауту Крістофер Самба виграв верхову боротьбу, а Олег Шатов з близької відстані проштовхнув м'яч між ногами голкіпера. 1:1 - пітерці вперше втрачають очки, але тим не менше повертають собі одноосібне лідерство.

Тим часом триває кошмарний старт московського "Динамо". Протягом усіх п'яти турів біло-блакитні не здатні набрати жодного очка. На цей раз кривдником команди став "Терек", причому грозненці насолили суперникові у нього вдома - 2:1. На кінець півгодини гри рахунок відкрив хавбек гостей Мацей Рибус. У дебюті другого тайму "Терек" залишився вдесятьох внаслідок вилучення нападаючого Езекьєля Ндуасселя.

Господарі зуміли відновити рівновагу - Болаж Джуджак реалізував вихід один на один з воротарем. Незабаром арбітр зрівняв склади: захисник Володимир Риков заробив пряму червону картку. У результаті динамівці не втримали навіть нічию. На 83-й хвилині Рибус блискучим ударом зі штрафного оформив дубль. Перед самим фінальним свистком нерви не витримали у Кевіна Кураньї - форвард біло-блакитних теж був видучений.

А ось невдала серія ЦСКА, схоже, позаду. Слідом за домашньою перемогою над "Анжі" армійці відсвяткували успіх у Саранську. "Мордовія", за яку весь матч провів недавній армієць Євген Алдонін, пручалася півгодини. Голи Зорана Тошича і Алана Дзагоєва до перерви, а також точний удар латвійця Олександра Цауне на 57-й хвилині зняли всі питання про результат зустрічі. Підсумок - 3:0 на користь ЦСКА.

П'ятий тур завершився в понеділок матчами в Самарі і Владикавказі. "Крилья Совєтов" були биті "Амкаром". У середині першого тайму Микита Бурмістров, поодинці розібравшись з обороною господарів, відкрив рахунок. На 39-й хвилині після вилучення форварда "Крил" Луїса Кабальєро перм'яки отримали чисельну перевагу, а незабаром забили знову. Костянтин Васильєв бездоганно виконав 11-метровий. 2:0 - друга перемога "Амкара" в сезоні.

Тим же вечором "Аланія" взяла гору над "Кубанню" - 2:1. Головним творцем успіху господарів став Данило Неко. На 36-й хвилині бразилець реалізував пенальті, а на 62-й класно зіграв на добиванні. У гостей відзначився Деальберт, головою замкнув навіс з кутового. Краснодарці, біля керма яких дебютував Юрій Красножан, близько години провели в меншості в результаті видалення захисника Ігора Лоло.

Чемпіонат Росії, 5-й тур

Крилья Совєтов - Амкар 0:2 (0:2, 0:0)

Голи: 0:1 - 24 Бурмістров, 0:2 - 45, пенальті Васильєв.

Аланія - Кубань 2:1 (1:1, 1:0)

Голи: 1:0 - 36, пенальті Неко, 1:1 - 39 Деальберт, 2:1 - 61 Неко.

Спартак - Рубін 2:1 (0:1, 2:0)

Голи: 0:1 - 36, пенальті Натхо, 1:1 - 73 Ромуло, 2:1 - 84, пенальті Д. Комбаров.

Волга НН - Локомотив 0:2 (0:0, 0:2)

Голи: 0:1 - 65 Кайседо, 0:2 - 86 Глушаков.

Краснодар - Ростов 0:0 (0:0, 0:0)

Динамо - Терек 1:2 (0:1, 1:1)

Голи: 0:1 - 30 Рибус, 1:1 - 75 Джуджак, 1:2 - 83 Рибус.

Мордовія - ЦСКА 0:3 (0:2, 0:1)

Голи: 0:1 - 30 Тошич, 0:2 - 41 Дзагоєв, 0:3 - 57 Цауне.

Анжі - Зеніт 1:1 (0:1, 1:0)

Голи: 0:1 - 20 Зирянов, 1:1 - 65 Шатов.

За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" вперше втрачає очки, "Динамо" продовжує вільне падіння: результати 5-го туру РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі