четвер, 04 лютого 2010 13:14

Збірну України з баскетболу може очолити тренер "Нью-Йорк Нікс"

Збірну України з баскетболу може очолити тренер "Нью-Йорк Нікс"

Сталі відомі імена претендентів на пост головного тренера національної баскетбольної збірної України. Свої заяви подали п"ять фахівців, серед яких тільки два українці.

Нагадаємо, що попередній наставник збірної Валентин Мельничук пішов з посади влітку минулого року після того, як виконав завдання збереження прописки в Дивізіоні А.

Заяви подали:

Крутіков Олександр Васильович (Білорусь/Польща) - головний тренер польського "Вроцлава"

Кенет Аткінсон (США / Іспанія) - помічник головного тренера "Нью-Йорк Нікс"

Звєздан Мітровіч (Чорногорія) - "Кривбасбаскет" (на фото)

Валентин Борисович Берестнєв (Україна) - МБК "Миколаїв"

Валерій Іванович Мельничук (Україна) - дубль "Дніпро-Азот"

Тим часом, уболівальники, які взяли участь в опитуванні, який проходив на сайті www.basket.com.ua, вважають, що збірну України повинен очолити Звєздан Мітровіч. Голосування стартувало 17 січня. Більшість респондентів 383 (35,3%) проголосувало за кандидатуру чорногорського фахівця.

На другому місці з 254-а голосами (23,4%) Тимофій Безрукий - МС СРСР з баскетболу, дворазовий бронзовий призер першості СРСР. На третьому місці йде головний тренер БК "Київ" - Віталій Черній: 191 голос (17,6%). 143 людини (13,2%) вважають, що збірну слід очолити новій людині, прізвище якої не присутнє в списку варіантів.

І лише 91 людина (9,4%) довірили б головну команду країни, тренерові жіночого "Дніпра" і чоловічого "Ферро-ЗНТУ" Кирилу Большакову.

За матеріалами Сегодня, Вasket.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Збірну України з баскетболу може очолити тренер "Нью-Йорк Нікс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі