вівторок, 05 жовтня 2010 14:43

Збірну Нігерії виключили зі складу ФІФА

Збірну Нігерії виключили зі складу ФІФА

ФІФА дискваліфікувала Нігерійську футбольну федерацію (NFF) і відсторонила збірну Нігерії від всіх міжнародних змагань, що проводяться під егідою ФІФА.

Причиною покарання стало втручання уряду країни у діяльність футбольної федерації.

Влада Нігерії вжили низку заходів щодо NFF - зокрема, членам виконкому цієї організації були пред'явлені судові позови, а генеральний секретар федерації футболу відправлений у відставку.

Крім того, міністр спорту Нігерії прийняв рішення залишити у вищому дивізіоні Чемпіонату країни команди, що вилетіли за підсумками попереднього сезону.

У заяві ФІФА говориться, що дискваліфікація буде зупинена після того, як судове переслідування керівництва ФІФА припиниться, і федерація зможе працювати без перешкод.

У період дискваліфікації збірна Нігерії не зможе брати участь в офіційних матчах. Таким чином, участь нігерійців 10 жовтня в грі з Гвінеєю у відбірковому турнірі Кубка африканських націй опинилася під питанням.

Окрім збірної, грати в турнірах під егідою ФІФА не зможуть і нігерійські клуби.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Збірну Нігерії виключили зі складу ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі