понеділок, 25 квітня 2011 16:59

Збірній України з хокею кричали "молодці" після поразки Казахстану

Збірній України з хокею кричали "молодці" після поразки Казахстану

Національна збірна України з хокею зайняла третє місце на домашньому чемпіонаті світу у першому дивізіоні. Підопічні канадського фахівця Дейва Льюїса програли Великій Британії — 3:5, перемогли Литву — 5:1, Польщу — 4:1та Естонію — 5:2.

У вирішальному матчі турніру українці поступилися в овертаймі Казахстану — 2:3. Команда росіянина Андрія Хомутова виграла всі свої поєдинки і здобула єдину путівку в елітний дивізіон світового хокею. Другими стали британці, а естонці понизилися у класі.

Квитки на матчі чемпіонату коштують 40, 50 і 60 гривень. На фінальний поєдинок України та Казахстану пропуски у реконструйований Палац спорту продають по 60, 70 та 80 гривень.

"Билеты нужны? - запитує чоловік років 40 по дорозі до палацу. - Продам за 60. Такий самий квиток у касі купите за 80 гривень".

За півгодини до матчу біля службового входу Палацу спорту стоїть президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін. Виглядає дуже зосереджено. Щоб виграти чемпіонат світу збірній України потрібно перемогти Казахстан з різницею у чотири шайби.

Українцям ускладнили завдання британці, які виграли свій матч з Польщею і зберегли шанси на перше місце.

"Ми вболіватимемо за Україну. Якщо ваша збірна переможе з різницею в 1-3 шайби, то ми станемо чемпіонами. Крім того, у складі українців грає мій близький друг Алекс Матерухін. Колись давно ми виступали за одну команду. Він — хороший хлопець. Це один з найкращих гравців цього турніру, - каже "Gazeta.ua" 35-річний натуралізований канадець Корі Нейлсон, захисник збірної Великої Британії та команди "Ноттінгем Пантерс".

Британці всією командою вийшли на вулицю поспілкуватися зі своїми вболівальниками, дарують їм свої ігрові светри. Ті голосно кричать від радості.

На першому поверсі Палацу спорту безкоштовно роздають паперові прапорці збірних, шоломи та хлопавки. На другому продають сувеніри. Шайба коштує 50 гривень, шарф — 80, футболка — 120, хокейка — 300.

Глядачі сходяться в зал весь перший період. Загалом матч подивилося майже сім тисяч вболівальників. У віп-ложі сидить президент київського "Динамо" Ігор Суркіс. За одними воротами розташувалися вболівальники Казахстану, за іншими — ліцеїсти-богунівці у формі. І ті, й інші "озброїлися" барабанами. Одну з центральних трибун займають вболівальники збірної Великої Британії. Підтримують українців.

Уперше на турнірі збірна України грає у формі жовтого кольору. Попередні матчі команда відіграла у синій екіпіровці.

Перший період проходить без забитих голів. У другій 20-хвилинці суперники обмінюються шайбами, забитими у більшості. У третьому періоді Олег Тимченко виводить Україну вперед, але за вісім хвилин до кінця матчу Андрій Гаврилін зрівнює рахунок і переводить гру в овертайм.

Це означає, що Казахстан виходить у топ-дивізіон. Хокеїсти обнімаються. Глядачі починають розходитися, проте більшість залишається на овертайм.

Казахстан виграє матч завдяки шайбі Феодора Поліщука. Глядачі скандують "Україна" та "молодці".

"Між "бронзою" та "сріблом" особливої різниці не бачу, - каже "Gazeta.ua" після нагородження 30-річний захисник збірної України Олександр Побєдоносцев. У руці тримає нагороду за третє місце. - У мене вже повний ящик срібних медалей лежить у столі. У першому дивізіоні є сенс тільки у золотих нагородах. На жаль, ми не змогли досягти потрібного результату.

Чи є сенс продовжувати співпрацю з Льюїсом? Безсумніву. Він дав нам впевненість і сучасний стиль гри."

Сам наставник ще не знає чи продовжить роботу з командою.

"Поки зі мною ніхто нічого не обговорював", - заявив після матчу Льюїс.

Андрію Хомутову, 3-разовому Олімпійському чемпіону, у ході турніру виповнилося 50 років.

"Як будемо святкувати вихід в еліту? - уточнює наставник збірної Казахстану. - Не знаю, але будемо. Гра з Україною була найважчою на турнірі. Тепер наше головне завдання залишитися у топ-дивізіоні."

Зараз ви читаєте новину «Збірній України з хокею кричали "молодці" після поразки Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі