четвер, 28 лютого 2008 13:39

Збірна України стартує у відборі до ЧС-2008 з футзалу

Сьогодні, 28 лютого, в болгарській Варні стартує кваліфікаційний турнір світового чемпіонату з футзалу в 10-й європейській групі. Суперниками збірної України в змаганнях стали команди Ізраїлю, Болгарії та Молдови.

Головний тренер "синьо-жовтих" Геннадій Лисенчук розраховує в Болгарії на воротарів Владислава Лисенка ("Планета-Міст"), Євгена Іваняка ("Тайм") і Дмитра Литвиненка ("Локомотив"), польових гравців Валерія Замятіна й Олександра Хурсова ("Єнакієвець"), Романа Вахулу та Дмитра Сильченка (ТВД), Федора Пилипіва ("Шахтар"), Максима Коптєва ("Марріон"), Сергія Чепорнюка ("Актобе-БТА", Казахстан), Вадима й Дмитра Іванових ("Митіщі", Росія), Ільдара Макаєва ("ВІЗ-Сінара", Росія).

На збір, що передував першому етапу світової кваліфікації, були викликані також двоє гравців "Енергії" − Валерій Легчанов і Сергій Якунін. Однак керівництво львівського клубу не відпустило футболістів до табору національної команди. У відповідь на такий крок виконком Асоціації міні-футболу України вирішив подати заяву до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, вимагаючи застосувати санкції до "Енергії", а самих спортсменів − дискваліфікувати.

Як поінформував Геннадій Лисенчук, відсутність двох виконавців зі складу чинного чемпіона − не єдина втрата. Донецький голкіпер Сухомлинов і гравець харківського "Локомотива" Таранчук сьогодні далекі від своєї оптимальної форми. А можливість надалі задіяти у збірній Ситіна треба вивчити, адже є інформація, що нещодавно головний бомбардир нашої команди прийняв російське громадянство.

Перед відбуттям до Варни збірна України виграла два спаринги. У першому − в одеського "Марріона" (4:1, м"ячі забили Вахула, Макаєв, Сильченко й Чепорнюк), у другому − в аматорів із райцентру Рені (16:0, Хурсов і Замятін − по 3, Сильченко, Макаєв, Чепорнюк, Пилипів − по 2, Коптєв і Вахула). Остання зустріч проходила на терафлексовому покритті, аналогічному тому, на якому нашим хлопцям доведеться грати в Болгарії.

У перший змагальний день, 28 лютого, наші земляки екзаменуватимуть прогресуючу останнім часом ізраїльську збірну (початок матчу − о 19.30 за київським часом). Наступної доби "синьо-жовті" зіграють із господарями (17.30), а завершать турнір поєдинком проти молдаван (21.00). Переможець групового турніру здобуде путівку до плей-офф, у ході якого визначаться володарі шістьох європейських путівок на світовий фінал. Його прийматиме Бразилія 1-19 жовтня 2008 року. Перші стикові матчі заплановані на 31 березня-2 квітня, відповіді − на 14-16 квітня.

Федерація футболу України

Зараз ви читаєте новину «Збірна України стартує у відборі до ЧС-2008 з футзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі