неділя, 24 січня 2010 13:28

Збірна України програла італійцям на Євро-2010 з футзалу

Збірна України програла італійцям на Євро-2010 з футзалу

Збірна України програла італійцям 2:4 і фінішувала на другому місці в групі В. Таким чином, в понеділок наша команда зустрінеться з Азербайджаном.

Матч проти Італії повинен був не тільки визначити суперника українців у чвертьфіналі, але і відповісти на питання: наскільки далеко наша команда здатна просунутися на турнірі?

Українці передбачено вибрали тактику контратак, приділивши основну увагу обороні. І, треба сказати, спочатку помилок не допускали - як італійці не старалися, небезпечних моментів біля воріт Лисенка створити не могли. Втім, і підопічні Лісенчука ніяк не могли дочекатися ляпів суперника.

Італійцям допоміг випадок: на 13-ій хвилині був призначений штрафний в семи метрах від воріт. Баптістелла пробив, а м"яч, зачепивши Євгена Рогачева, влетів у сітку. Після цього номінальним господарям було необхідно перебудовуватися, більше атакувати, але виходило це у них не дуже добре. До кінця тайму їм так і не вдалося організувати жодної небезпечної атаки. Італійці в той же час діяли цікавіше.

Другий тайм українці почали цікавіше: забравши під контроль м"яч, їм вдалося реалізувати перший же серйозний момент. Його героєм став Сергій Чепорнюк: спочатку він одним рухом обіграв Марсіо Форте, а потім щічкою акуратно "поклав" м"яч у дальній кут - 1:1! Українці продовжували домінувати, але через п"ять хвилин знову пропустили зі "стандарту": Саад Ассіс подав кутовий на Баптістеллу, який в два торкання пробив - м"яч пройшов між ніг спочатку у Валерія Легчанова, а потім і у воротаря Лисенка.

Незабаром Баптістелла віддав партнерові "боржок": прикривши м"яч корпусом, він відкотив його під удар Сааду Ассісу, який відправив його в нижній кут, - 3:1. Але на цьому активність пари не закінчилася. Тепер уже Саад Ассіс обкрав Легчанова і зробив пас Баптістеллі - бомбардир знову не промахнувся. Цей гол вивів дев"ятого номера італійців у лідери списку найкращих снайперів турніру - на його рахунку вже чотири точні постріли.

За дві хвилини до закінчення матчу Легчанов перехопив м"яч в центрі поля і відмінним пасом вивів до воріт Павленка - 2:4. Але не дивлячись на це, саме Італія забезпечила собі перше місце в групі B. Таким чином, в понеділок у чвертьфіналі апеннінці зустрінуться з другою командою групи А. Україні ж доведеться перебратися до Будапешта, де того ж дня підопічні Лисенчука зійдуться з Азербайджаном.

Україна - Італія - 2:4 (0:1)

Голи: Баптістелла, 12,03 (0:1). Чепорнюк, 22:11 (1:1). Баптістелла, 27:59 (1:2). Баптістелла, 30:38 (1:3). Саад Ассіс, 30:07 (1:4). Павленко, 38:09 (2:4).

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Збірна України програла італійцям на Євро-2010 з футзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі