середа, 15 червня 2016 13:16

Збірна України має дуже хороший бойовий дух. І Коноплянку з Ярмоленком - наставник збірної Ісландії

Збірна України має дуже хороший бойовий дух. І Коноплянку з Ярмоленком - наставник збірної Ісландії
Хеймір Хадльгрімссон

Один із наставників збірної Ісландії Хеймір Хадльгрімссон вважає Україну фаворитом у боротьбі за вихід на Кубок світу-2018.

"У нас дуже і дуже складна група. Всі команди сильні. Кожен може обіграти кожного. Нещодавно до нас додалося Косово. Збірна цієї країни здатна стати сюрпризом. Вони можуть заграти якісних виконавців.

У відборі на Євро Фінляндія виступила не дуже вдало, але тепер команда прогресує. У Франції грають чотири збірні з нашої групи (Ісландія, Хорватія, Україна і Туреччина). Рівень команд досить рівний. Втратити очки можна буде у будь-якому матчі.

Ми ще детально не вивчали збірну України. Я бачив матчі команди проти Словенії у плей-оф за вихід на Євро. Це фізично сильна і витривала команда. Збірна України має дуже хороший бойовий дух. Серед гравців виділю двох фантастичних вінгерів — Коноплянку та Ярмоленка. Дуже складні імена для ісландців, - сміється Хеймір. - Україна і Хорватія — це фаворити нашої групи".

"Україна, Хорватія та Ісландія боротимуться за вихід на Кубок світу-2018" - журналіст

України прийме Ісландію вдома 5 вересня у стартовому матчі відбору на Кубок світу.

"Це буде важкий матч для обидвох команд. Зараз середина червня і ми, і українці граємо на Євро. Футболісти витрачають чимало емоційних та фізичних сил, накладається також тиск з боку вболівальників та преси. А вже на початку вересня потрібно грати матчі кваліфікації. Гравці можуть бути втомлені".

Хеймір Хадльгрімссон також розповів, які футбольні реформи провели в Ісландії.

"У нас довга і холодна зима. Багато снігу і постійна темрява. Дуже важко в таких умовах весь час займатися футболом. Але ми хотіли щось змінити заради дітей. Тому у кожному містечку побудували відповідну інфраструктуру — закриті футбольні поля, в яких можна тренуватися і грати весь рік. Це був наш перший крок розвитку футболу в Ісландії.

Не знаю, яка ситуація із закритими стадіонами в Україні. У вас також довгі і холодні зими, коли не пограєш у футбол на вулиці.

Кожна збірна з нашої групи може кваліфікуватися на Кубок світу - фінський журналіст

Другий крок — це навчання та виховання футбольних тренерів, які потім працюють з дітьми.

Ісландія провела цю реформу 15 років тому. Тепер діти, які тоді почали займатися футболом, грають на Євро.

До цього у нашій країні футболом займалися тільки влітку. А взимку обирали якийсь інший вид спорту — гандбол, баскетбол. Тепер у нас футбол доступний 12 місяців на рік", - каже ісландець.

Нагадаємо, вчора збірна Ісландії дебютувала на Євро з нічиї у матчі з Португалією — 1:1.

Додамо, 16 червня збірна України проведе на Євро-2016 свій другий матч. У Ліоні зіграємо проти Північної Ірландії. Канал "Україна" покаже матч у прямому ефірі. Наш сайт проведе текстову трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України має дуже хороший бойовий дух. І Коноплянку з Ярмоленком - наставник збірної Ісландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі