вівторок, 18 червня 2019 11:09

Збірна СНД програла останню гру п'яним шотландцям

Збірна СНД  програла останню гру п'яним шотландцям
Олексій Михайличенко грав проти своїх одноклубників із "Глазго Рейнджерс"

18 червня 1992-го збірна СНД (колишня збірна СРСР) проводила вирішальну зустріч на чемпіонаті Європи у Швеції проти збірної Шотландії.

Перші 2 матчі давали надію уболівальникам команди Анатолія Бишовця. Зі збірною Німеччини вони зіграли внічию – 1:1. Причому німець Хасслер зрівняв рахунок за 40 с. до фінального свистка.

У матчі проти Голландії збірна СНД простояла всю гру в обороні, пропустила "чистий" м'яч від Гулліта, але суддя з незрозумілих причин гол скасував.

Натомість Шотландія билася і з німцями, і з голландцями. Першим програла – 0:1, другим – 0:2. Попри результат, фанати Шотландії влаштували своїм улюбленцям овацію.

Перед останнім туром Шотландія втратила всі шанси на продовження боротьби, а СНД влаштовувала лише перемога.

Матч розпочався несподівано. На 6 хв. після дальнього удару Макстея м'яч ударився в штангу, від неї – у спину воротаря Харіна й залетів у ворота – 0:1.

Ще за 10 хв. Макклейр ударив здалеку, м'яч зачепив спину захисника Цхададзе і залетів у ворота – 0:2.

Збірна СНД кинулася відігруватися. Юран не реалізував вихід сам на сам із воротарем. Добровольський обвів голкіпера, але влучив у п'яту захисникові.

Наприкінці гри Шотландія забила з пенальті й остаточно поховала надії збірної СНД. Згодом її гравці згадували, що шотландці виходили на матч зі стійким запахом алкоголю. Програти вирішальний матч п'яним шотландцям – такої ганьби у нащадків збірної СРСР ще не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський не зрозумів причину поразки від "Баварії"

Це була остання гра збірної СНД. Надалі замість неї з'явилися 15 національних збірних.

Зараз ви читаєте новину «Збірна СНД програла останню гру п'яним шотландцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі