субота, 26 березня 2011 13:55

Збірна Ісландії хоче поїхати на Олімпіаду-2012

Збірна Ісландії хоче поїхати на Олімпіаду-2012

Молодіжна збірна Ісландії з футболу хоче завоювати путівку на Олімпіаду-2012. Про це після товариського матчу з українськими однолітками "Gazeta.ua" розповів наставник ісландців Ейольфюр Сверріссон. Для обох команд поєдинок став етапом підготовки до майбутнього чемпіонату Європи.

"Ми хочемо ввійти у число чотирьох найсильніших команд турніру і завоювати право виступити на Олімпіаді в Лондоні. Поїдемо у Данію не відпочивати і не відбувати номер, а перемагати".

У Києві ісландці програли збірній України з рахунком 2:3. Свої м'ячі гості забили після того, як пропустили три голи від господарів.

"Не дивлячись на поразку, грою команди я задоволений. З Україною ми грали без десятьох гравців "основи" (готуються з національною командою до відбірного матчу Євро-2012 з Кіпром). Сьогодні у складі нашої команди було багато молодих футболістів. Вони показали мені якісну гру і довели, що можуть дуже добре грати. Також мені сподобалась реакція команди на три пропущені м'ячі. Хлопці не опустили рук і змогли скоротити розрив до мінімуму. Це хороше ставлення до матчу."

На Євро-2011 українці та ісландці "розминулися" і потрапили в різні групи. Ми зіграємо з чехами, іспанцями та англійцями. Ісландії з жеребом пощастило більше. У суперниках - Білорусь, Данія та Швейцарія.

"Це будуть важкі матчі. Ми маємо бути готовими до них."

Євро-2011 стартує 11-го червня матчем Білорусь — Ісландія. Турнір триватиме до 25-го червня.

"Ісландія вперше у своїй історії зіграє у фінальній частині чемпіонату Європи. Ми дуже щасливі, що візьмемо участь у турнірі. Мало хто вірив, що ми зможемо пробитися на Євро-2011, але нам це вдалося. Для Ісландії гравці "молодіжки" стали справжніми героями. Тепер всі з оптимізмом дивляться у майбутнє ісландського футболу."

Сам 42-річний Сверріссон у 90-х роках був зіркою збірної Ісландії,за яку зіграв 66 матчів. Футболіст починав грати у нападі, а закінчував кар'єру оборонцем. У 1992-му році у складі "Штутгарта" став чемпіоном Німеччини. Після п'яти сезонів у бундеслізі Йоллі перейшов у турецький "Бешикташ", з яким у 1995-му році виграв чемпіонат країни. За два роки ісландець повернувся до Німеччини, де став гравцем "Герти". З берлінською командою двічі виграв Суперкубок країни.

З 2005 по 2007 рік Сверріссон тренував національну збірну Ісландії. З 2009-го року працює з "молодіжкою", яку вивів на Євро-2011.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Ісландії хоче поїхати на Олімпіаду-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі