субота, 25 травня 2019 00:03

Завдяки динамівським клубним зв'язкам Україна перемогла США в стартовому матчі молодіжного Кубка світу

Завдяки динамівським  клубним зв'язкам Україна перемогла США в стартовому матчі молодіжного Кубка світу
Динамівець Сергій Булеца записав на свій рахунок гол та гольову передачу.

Збірна України в стартовому матчі молодіжного Кубка світу перемогла однолітків з США 2-1.

Олександр Петраков залишився вірний власним принципам. У порівнянні з тогорішнім юнацьким Євро склад збірної та принципи гри залишилися фактично незмінними. Більш іменитий Лунін замінив у воротах Кучерука. А Безкоровайний замінив в центрі захисту травмованого Миколенка. Цікавим рішення від тренерського штабу Петракова стала відмова від чистого опорника Дришлюка чи Чеха більше орієнтованого на атаку Мусолітіна. Багато в чому таке рішення стало несподіваним для суперника.

Збірна України зіграла без чистого опорного півзахисника

Збірна України обрала тактику пресингу суперника та довгих передач намагаючись дуже швидко переходити середу поля розраховуючи на вміння Хахльова та Булеци віддати гостру передачу та швидкісні якості Суряги, Цітаїшвілі та Мусоліна.

На початку гри суперники більше придивлялися один до одного. Після чого ініціативою заволоділи гравці США, які почали тиснути , намагалися грати першим номером та комбінувати на нашій половині поля. Особливо активним виглядав представник "Барселони" де ла Фуенте. Лунін виручив в потрібний момент. Але рахунок відкрили саме українці. Проста передача за спини захисників у виконанні Цітаїшвілі завершилася виходом Булеци віч-на-віч з голкіпером американців. Динамівець шансів воротареві США не залишив -1:0.

Втримати довго перевагу наша збірна не змогла. Позиційна атака американців призвела до провалу центру захисту українців. Серванія з декількох метрів розстріляв воротар Луніна. Знову все потрібно було починати з початку обом командам.

Другий тайм мав стати протистоянням нервів та характерів. Долю переможця гри міг вирішити один гол. Обидві команди створили по хорошій нагоді для взяття воріт суперника. На допомогу українця знову прийшла динамівська зв'язка на поля. Попов замкнув головою подачу з кутового від Булеци. В лютому аналогічна комбінація призвела до гола у ворота "Ювентуса" в Юнацькій Лізі чемпіонів.

В подальшому американці намагалися атакувати позиційно, але всі їхні атаки застрявали в середині поля. М'яч до володінь Луніна доходив ліченні рази. Під кінець гри футболісти США збилися просто на навалу, закидаючи м'яч до воріт суперника. Українці намагалися контратакувати, враховуючи наявність вільних зон на половині поля суперника, але Супряга та Цітаїшвілі залишили багато сил в першому таймі.

Супряга та Цітаїшвілі залишили майже всі сили в першому таймі

В середині другого тайму Олександр Петраков освіжив гру команди випустивши на поле нових футболістів, які не дозволили американцями виграти силову боротьбу, але в той же час не посилили атаку.

Варто зазначити, що в обох гольових ситуаціях авторами забитих м'ячів та асистами стали футболісти "Динамо". Олександр Петраков на рівні збірних використовує клубні напрацювання.

Збірна України Ю -20 зіграла у свій звичний футбол, де результат важливіше малюнку гри. Завдяки надійній грі в обороні, повній самовіддачі та реалізації своїх моментів вдалося перемогти доволі сильного суперника.

В іншій грі Нігерія розгромила Катар 4:0. Тепер Україна та Нігерія мають на своєму рахунку по одній перемозі.

Україна - США 2:1

Голи: Булеца 26, Попов 51 - Серванія 32

Україна: Лунін - Конопля, Бондар, Попов, Безкоровайний ,Корнієнко - Хахльов (Чех 86), Булеца (Устименко 75)- Мусолітін, Цітаїшвілі (Кащук 78) - Супряга

США: Скотт - Дест, Глостер (Ріал 69), Річардс, Кейта - Серванія (Сото 66), Дьоркін, Помікал, Мендес - де ла Фуенте (Реннікс 84), Веа

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про найуспішнішого тренера молодіжних збірних України


Свій наступний матч збірна України 27 травня збірна України проведе проти Катару.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки динамівським клубним зв'язкам Україна перемогла США в стартовому матчі молодіжного Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі