вівторок, 05 червня 2007 12:09

Завальнюка визнали найкращим хокеїстом України

 

Інтернет-проект "Українська Хокейна Агенція" у шостий раз поспіль визначив кращого хокеїста країни минулого сезону. Ним став віце-капітан збірної України, чемпіон Росії в складі магнітогорського "Металурга" В"ячеслав Завальнюк.

Більш ніж ста учасникам референдуму пропонувалося назвати трійку кращих на їх думку хокеїстів України незалежно від того, де ті виступали в нинішньому сезоні або їх ігрового амплуа.

Нарахування очків проводилося за загальноприйнятою для таких референдумів методикою – за перше місце присуджувалося 3 очки, за друге – 2 і за третє – 1. У списках претендентів було 17 форвардів, 11 захисників і 4 воротарі.

Знову, як і в перших чотирьох референдумах, розрив між першим і другим місцем виявився достатньо істотним. В"ячеслав Завальнюк був названий респондентами 62 рази, отримавши при цьому 28 перших місць, 24 – других і 10 – третіх, що склало в сумуі 142 бали.

Лауреат минулорічного референдуму, капітан збірної України та екс-гравець ХК МВС Сергій Климентьєв став другим, у результаті набравши 80 балів. Кращий атакуючий захисник чемпіонату Росії був названий в запропонованих трійках 38 разів (15 – першим, 12 – другим і 11 – третім).

Третє місце посів кращий бомбардир регулярного чемпіонату білоруської Екстраліги, нападаючий ХК "Гомель", Віталій Литвиненко – 72 бали (11 перших, 14 других і 11 третіх місця).

Зараз ви читаєте новину «Завальнюка визнали найкращим хокеїстом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі