пʼятниця, 07 листопада 2008 15:10

Затвердили світові рекорди трьох легкоатлетів

В п"ятницю, 7 листопада, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) затвердила світовий рекорд в спортивній ходьбі на дистанції 50 кілометрів. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на AssociatedPress. Досягнення було встановлене росіянином Денисом Ніжегородовим 11 травня 2008 року на Кубку світу зі спортивної ходьби в Чебоксарах.

Ніжегородов пройшов 50 кілометрів за три години, 34 хвилини і 14 секунд. Він більш ніж на хвилину поліпшив колишній світовий рекорд, який належав австралійцеві Натану Діксу. У грудні 2006 року Дікс подолав 50-кілометрову дистанцію за три години, 35 хвилин і 47 секунд.

IAAF також затвердила світовий рекорд в марафоні, встановлений відомим ефіопським бігуном Хайле Гебреселасіє. 28 вересня 2008 року в Берліні стайєр подолав 42-кілометрову дистанцію за дві години, три хвилини і 59 секунд, поліпшивши власне світове досягнення на 27 секунд.

Крім того, затверджений світовий рекорд чеської метальниці списа Барбари Шпотакової, яка 13 вересня показала результат 72,28 метра.

Нагадаємо, 5 листопада IAAFзатвердила дискваліфікацію восьми російських легкоатлетів, зокрема шести ходаків. Троє з шести дискваліфікованих спортсменів, зокрема Володимир Канайкін, який зайняв в Чебоксарах друге місце, займалися під керівництвом тренера Віктора Чегіна. Ніжегородова також тренував Чегін. На Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні Ніжегородов завоював бронзову медаль в спортивній ходьбі на 50 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Затвердили світові рекорди трьох легкоатлетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі