четвер, 29 травня 2008 11:18

Зарплата футболістів Прем"єр-ліги перевищила мільярд фунтів

Сукупна заробітна плата футболістів, які виступають у клубах англійського Прем"єр-ліги в сезоні-2007/08 перевищила один мільярд фунтів стерлінгів. Це рекордний показник в історії ліги, на 115 мільйонів більше, ніж минулого сезону. Такі дані наводить авторитетна аудиторська компанія Deloitte.

Англійська Прем"єр-ліга є найбільш високооплачуваним і прибутковим футбольним чемпіонатом в Європі. На другому місці за показником зарплат йде іспанська "примера", в якій футболісти за минулий сезон заробили 538 мільйонів фунтів стерлінгів. У чемпіонатах Італії, Франції і Німеччини гравці отримали в два рази менше.

При цьому співвідношення зарплата/загальні витрати в клубах Англії складає 63 відсотки - приблизно те ж, що і в інших провідних європейських чемпіонатах. За даними Deloitte, загальний борг клубів Прем"єр-ліги складає 2,47 мільярда фунтів стерлінгів, але майже мільярд з цих засобів приходиться на так звані "м"які безпроцентні позики", видані власниками клубів.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Зарплата футболістів Прем"єр-ліги перевищила мільярд фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі