понеділок, 31 березня 2008 13:57

Заняття боксом не такі небезпечні, як вважалося раніше

Учені медичного центру Університету Хайдельберга провели дослідження, яке показало, що заняття боксом становлять меншу небезпеку з погляду підвищення можливості захворювань головного мозку, ніж передбачалося раніше.

Такий висновок випливає з дослідження, в основі якого дані комп"ютерної томографії, за допомогою якої вивчалися дві групи людей на предмет незначних змін в головному мозку, - боксери-любителі і люди, які не займаються боксом. В основному дослідження було сконцентроване на пошук мікрокрововиливів, які можуть призвести до таких захворювань, як, наприклад, хвороба Паркінсона. За час дослідження з 42 боксерів тільки у трьох були помічені такі мікрокрововиливи, що дозволяє зробити висновок про те, що бокс має зараз меншу небезпеку для людей, ніж передбачалося раніше. У групи з 37 не боксерів таких змін виявлено не було.

Проте учені поки не поспішають робити гучних заяв, намагаючись детальніше вивчити цю тему. З їх слів, питання зв"язку хвороби Паркінсона та інших захворювань кори головного мозку з заняттями боксом, як у випадку з Мохаммедом Алі, вимагає докладнішого вивчення серед боксерів як любителів, так і професіоналів. Учені Університету Хайдельберга приступили до пошуків коштів для такого дослідження.

Аllboxing.ru

Зараз ви читаєте новину «Заняття боксом не такі небезпечні, як вважалося раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі