неділя, 09 травня 2021 19:06

Закон бумеранга в дії: як Альварес дотиснув Сондерса

 

Вранці за київським часом в Арлінгтоні, США, на арені AT&T Stadium відбувся об'єднавчий бій у суперсередній вазі між мексиканською суперзіркою, найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії, володарем титулів WBC і WBA Саулем "Канело" Альваресом, 30 років і чемпіоном світу за версією WBO, 31-річним британцем Біллі Джо Сондерсом. Конкурентний поєдинок завершився перемогою фаворита Альвареса. У восьмому раунді Сондерс пропустив потужний аперкот і отримав травму ока. В перерві після цього раунду він сказав секундантам, що не бачить на око, і вони вирішили не випускати боксера на дев'ятий раунд. Згодом з'ясувалося, що мексиканець зламав британцеві орбітальну кістку. На момент зупинки бою Альварес лідирував на картках усіх суддів – 78:74 двічі і 77:75. Gazeta.ua виділяє важливі деталі минулого мегафайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про найкращого боксера світу

Рекорд відвідуваності в часи пандемії

Бій Альварес – Сондерс відвідало 73126 глядачів. І це новий рекорд відвідуваності боксерських боїв у США в закритих приміщеннях. Це при тому, що пандемія коронавірусу триває. Попередній рекорд тримався з вересня 1978-го – тоді матч-реванш між Мухаммедом Алі і Леоном Спінксом відвідало 63350 глядачів. Бій Альварес – Сондерс також зібрав найбільшу вболівальницьку аудиторію для спортивних змагань з моменту початку пандемії в березні 2020-го.

Бій Альварес – Сондерс відвідало 73126 глядачів

Кількість випадків захворювання на COVID-19 у США зараз значно нижча, ніж у піковому січні. Але пандемія продовжується. Але, як видно з відео і фотографій із зали, де відбувався боксерський вечір, мало хто дотримувався соціальної дистанції і був у масці.

Ефект бумеранга

Торік у листопаді гострий на слівце Сондерс розкритикував свого співвітчизника Даніеля Дюбуа за те, що той відмовився від продовження бою з майбутнім суперником Олександра Усика Джо Джойсом. Під час бою Дюбуа отримав перелом орбітальної кістки.

- Якби мені поламали орбіти обох очей, щелепу, розквасили ніс, вибили зуби і відбили мозок, я б все одно не перестав битися, поки мене б не нокаутували або ще щось гірше, - заявив тоді Сондерс.

Правило бумеранга щодо Сондерса подіяло майже невідкладно. Дюбуа пригадав своєму співвітчизнику його коментар.

Аперкот вирішив долю бою

В середині восьмого раунду Канело майстерно перехопив атаку суперника і пробив свій жорстокий аперкот, який поцілив прямо в праве око британцю і спричинив його негайну опуклість. Після цього мексиканський удав за неймовірної підтримки своїх фанатів, максимально підвищив темп і почав методично "стискати" суперника у своїх "обіймах". До гонгу про завершення раунду Сондерс "дожив", але від подальших проблем його вберегли секунданти. Шансів з такою травмою у нього не було. Після оголошення результату бою Сондерс на "швидкій" відправився до лікарні.

Сондерс на "швидкій" відправився до лікарні

Дуже конкурентно

До епізоду з травмою, сім з половиною раундів були дуже конкурентними і близькими. Шульга з Великої Британії виграв перший раунд завдяки більшій активності. Він перебоксував Канело у п'ятому, коли той взяв невелику паузу. Сьомий вийшов досить рівним – оцінки суддів у ньому розділилися. В інших раундах невелику перевагу мав Канело. Більше його силових ударів доходило до цілі. Особливо відчутними були постійні удари по корпусу з обох рук. Канело добре захищався і вчасно контратакував свого рухливого, технічного, майстерного і дуже непростого візаві. Точно одного із найсерйозніших своїх суперників, який перебував на піку форми, в ідеальному віці і виходив задля перемоги, а не лише щоб отримати немалий гонорар.

Комп'ютерна статистика ударів системи Compubox показала, що Сондерс викинув суттєво більше ударів за 8 раундів бою: 284 проти 206 у Альвареса. Але мексиканець був влучнішим: до цілі дійшли 73 його панчі проти 60-ти у суперника. В Альвареса також була майже подвійна перевага у влучних силових ударах - 58 проти 30-ти. Причому 38 із 58-ми Канело поцілив по корпусу.

Далі бій за "абсолюта"?

Альварес заволодів третім титулом у суперсередній вазі і до звання абсолютного чемпіона йому не вистачає титулу IBF. Ним володіє досі непереможний, 28-річний американець Калеб Плант.

- Бій Альварес – Плант повинен відбутися для боксу, - сказав британський промоутер Едді Гірн, який працював з Альваресом останні три поєдинки. - Що збирається робити Калеб Плант?

Сауль Альварес завдав Біллі Джо Сондерсу першої поразки у кар'єрі. У британця 30 перемог, 14 нокаутів. Альварес має також одну поразку – від Флойда Мейвезера-молодшого у 2013 році – про двох нічиїх і 56-ти перемогах, 38-ми нокаутах. Мексиканець – найкращий на сьогодні боксер світу незалежно від вагової категорії. У листопаді 2019-го на вершині "паунду" він замінив Василя Ломаченка.

Зараз ви читаєте новину «Закон бумеранга в дії: як Альварес дотиснув Сондерса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі