пʼятниця, 25 січня 2013 11:46

Жак Рогге піде з МОК після виборів нового президента

Жак Рогге піде з МОК після виборів нового президента
Рогге піде з МОК після завершення каденції. Фото: afp.com

Президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге заявив, що не буде продовжувати працювати в організації після свого відходу з посади.

Бельгієць був обраний президентом МОК в 2001 році, змінивши на цій посаді іспанця Хуана Антоніо Самаранча. У 2009 році Рогге оголосив, що залишить свою посаду у вересні 2013 року. При цьому Рогге міг би продовжити роботу в організації, однак зараз він підтвердив, що не має наміру йти на це.

"Я залишу МОК після виборів. Я міг би залишитися в статусі члена комітету протягом 10 років, але це довгий шлях. Я вважаю, що краще новому президенту не мати в оточенні колишнього керівника. Я вірю, що буду розглядатися як президент, який зробив свою справу. Моєю метою завжди було передати своєму наступнику твердий і ефективний комітет. Я вважаю, що зробив достатньо, був досить жорстким у боротьбі з допінгом, а також ввів для молоді всього світу Юнацькі Олімпійські ігри і відвів головну увагу спортсменам. Всі Олімпійські ігри під моїм спостереженням, від Солт-Лейк-Сіті до Лондона, були найвищої якості, але це плід колективних зусиль", - сказав президент МОК.

Рогге також сказав, що самим сумною подією за час його роботи стала загибель грузинського саночника Нодара Кумаріташвілі на Іграх у Ванкувері в 2010 році.

"Це був сумний момент. Це був шок і дуже хворобливе подія. Однак ви повинні справлятися з цим. Ви повинні вирішувати проблеми з сім'єю спортсмена і командою. Вам доведеться задуматися про майбутнє спорту і дійти правильних висновків", - вважає Рогге.

Зараз ви читаєте новину «Жак Рогге піде з МОК після виборів нового президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі