середа, 23 жовтня 2019 15:38

"Загребущі руки "Динамо" – українська преса про матч "Шахтаря" у Лізі чемпіонів

"Загребущі руки "Динамо" – українська преса про матч "Шахтаря" у Лізі чемпіонів
Коноплянка відкрив лік голам за "Шахтар" у Лізі чемпіонів

Матчі "Шахтаря" у цій Лізі чемпіонів, як американські гірки, - пише "Трибуна". - При цьому тебе ще й сильно заколисує після щільного заходу в фаст-фуд. Нічия з "Динамо" Загреб - справедлива і дивна одночасно. Перевага по грі була, тиск на ворота хорватів був, темп і динаміку утримували всі 90 хвилин, але саме "Динамо" створило більше очевидних гольових моментів, а штанга Ольмо залишила останнє враження про матч.

Цей матч став логічним продовженням поєдинку проти "Аталанти". Але тоді все закінчилося виїзною перемогою проти топ-4 клубу серії А, а зараз це всього лише нічия з клубом із Хорватії.

Цікавий нюанс - фізична форма Марлоса. Неприємний тренд цього сезону. Дивно бачити, як ключовий гравець "Шахтаря", що достатньо відпочиває в УПЛ, швидко гасне вже на початку першого тайму. Цю тенденцію можна спостерігати як у форматі футболу "Шахтаря", так і збірної України.

І якщо в збірній Марлосу є заміна, то "Шахтарю" важко посилити гру з лави, замінивши його. Функціонал Марлоса унікальний і зараз непоправний, тому цей нюанс вкрай поганий дзвінок для "гірників".

"Так, ми вже не фаворити у цій парі - життя внесло корективи, - ділиться враженнями кореспондент ua-football.com. - Але не назвав би "Шахтар" і андердогом: на стороні Загреба лише перевага з точки зору турнірної стратегії. А вже чи сильніший він і достойніший, давайте подивимося в матчі-відповіді. Особисто я поки в цьому аж ніяк не впевнений.

Зрозумілим є одне: на перший план вийде не так майстерність, скільки битва характерів. А тут ми маємо проблеми - бразильці, звичайно, чарівники, але бійці з них так собі. Їх цілком можуть і затоптати. Словом, тривожно, але висновки робити передчасно. Найгірше те, що Загреб влаштує і нічия.

Цей матч стане головним випробуванням для Луїша Каштру. Поки візуально "Шахтар" при ньому виглядає перспективніше, ніж з Фонсекою. На мій погляд. Але аж надто загребущі ручки у цього "Динамо". Хто б міг подумати, що настануть часи, коли в Європі це ім'я звучатиме голосніше не поруч зі словом "Київ"? Утім, у четвер буде можливість порівняти".

Бразильці, звичайно, чарівники, але бійці з них так собі

"Бажання Луїша Каштру уникнути емоційних провалів у грі призвело до появи складу, в якому вся атакуюча лінія була представлена ​​гравцями у віці 30 років і старше, - пише "Терикон". - Та й обидва центральних півзахисника теж були досвідченими. У підсумку, ми отримали "стару" версію складу, яка має більш досконалу майстерність і глибоке розуміння гри, але менш "вибухова" і динамічна, ніж інша версія - "молода", з 20-річними вінгерами і півзахисниками.

А ось саме для вчорашнього матчу "молода" версія, ймовірно, підходила більше, і події другого тайму це довели. Вихід Соломона і Додо з їхньою енергетикою та переміщеннями неабияк шокував "Динамо". Воно так і не зуміло по-справжньому пристосуватися до нової реальності. Гол Додо можна вважати зразковим прикладом того, як діє "молодий" "Шахтар" - куди більш непередбачуваний і гнучкий, ніж "стара" версія. Хоча, звичайно, не має такої ігрової стійкості".

Загребській команді не можна класти палець до рота, бо відгризуть по лікоть

"У суперниках "гірників" ходила номінально найслабша команда квартету, яка, втім, мала 3 очки після перших двох поєдинків, – аналізує sportanalytic. – Мабуть, всі українські журналісти попереджали "Шахтар", що не варто недооцінювати опонента, але виглядає так, що ці слова дійшли до "помаранчево-чорних" десь на п'ятдесят відсотків. Команда Каштру справді потужно почала і "закрила" Загреб на його половині поля. "Шахтар" постійно нарощував тиск і наче анаконда обкручувався навколо команди з Хорватії, що в тієї аж кістки тріщали. Гол Коноплянки став закономірним завершенням цього етапу, після чого "гірники" суттєво зменшили оберти.

А далі, таке враження, "гірники" подумали, що перемога у них в кишені, достатньо просто довести матч до завершення. На жаль, справдилися прогнози щодо того, що загребській команді не можна класти палець до рота, бо відгризуть по лікоть. І чемпіон Хорватії вкусив так, що не просто вирівняв ситуацію на полі, але й вийшов вперед і шокував незаповнений до кінця стадіон "Металіст". Після цього "Шахтар" знову наростив оберти і чудовий прохід Додо дозволив зрівняти рахунок, тож на душі вболівальників "гірників" стало трохи спокійніше. До завершення матчу команди провели ще кілька атак, але загалом було помітно, що проти нічиєї суперники не заперечували.

Якщо говорити про загальну ситуацію в групі, то поразка "Аталанти" від "Манчестер Сіті" була на руку як "Шахтарю", так і "Динамо". Тепер ці команди мають у власному активі по 4 очки, а от італійці залишаються з "бубликом". Зважаючи на те, що наступний матч "Аталанта" знову проведе з "Ман Сіті", із дуже великою вірогідністю переможець матчу "Динамо" Загреб - "Шахтар" вийде до плей-офф Ліги чемпіонів. "Гірникам" залишається сподіватися, що вдома хорвати будуть трохи частіше ходити в атаку, а це дозволить знайти вільний простір в оборонних зонах суперника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" повинне було перемагати "Шахтар"

Вчора "Шахтар" зіграв унічию – 2:2 матч 3-го туру Ліги чемпіонів проти загребського "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «"Загребущі руки "Динамо" – українська преса про матч "Шахтаря" у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі