пʼятниця, 29 червня 2007 16:16

Загайнов: Ніколи не пробачу собі смерті Юлії Арустамової

Причиною смерті 24-річної російської велосипедистки Юлії Арустамової, що, за попередньою версією, наклала на себе руки увечері 27 червня, стали перевантаження у спорті. Про це Агентству спортивної інформації "Весь спорт" заявив цивільний чоловік Арустамової, відомий спортивний психолог 67-річний Рудольф Загайнов.

- Юля – моя улюблена людина, і мені складно говорити, чому вона прийняла таке рішення, - заявив Рудольф Загайнов. – Дуже Багато було в її житті негативних чинників. Проблеми в спорті, проблеми в сім"ї – у неї не було спокою і вона не змогла справитися. Я хотів, щоб вона пішла зі спорту. У січні вона це зробила, але потім її умовили повернутися. Я вважаю, це була трагічна помилка. Їй в спорті було дуже важко. Важко і морально, і фізично. У неї було дуже багато травм, після важкого струсу мозку з"явилися постійні головні болі, причому іноді страшні. Я знімав болі, але тільки тимчасово. Після дворазових тренувань вона декілька годин лежала, опам"ятовувалася. У неї була величезна втома від перевантажень, плюс поганий сон через головні болі. Вона практично не відновлювалася, дуже важко піднімалася вранці – так, що мені на неї було шкода дивитися. Я завжди був проти Юліних занять спортом, тому ми були в не дуже адекватних відносинах з її особистим тренером, з керівниками збірної. Я добре знаю, що таке спорт, і своїх дітей в спорт не віддав. Але ми з Юлею вирішили кататися до Олімпіади в Пекіні, і я допомагав їй, чим міг. Того, що відбулося, я собі ніколи не пробачу.

Рудольф Загайнов розповів також про історію своїх відносин з Юлією.

- У вересні 2006 року перед від"їздом збірної Росії з велотреку на чемпіонат світу до Зальцбургу мені як психологові доручили допомогти саме їй. Три місяці ми працювали як спортсмен і психолог, потім освідчилися в коханні, стали жити разом. Юля – це краще, що було в моєму житті, - сказав Рудольф Загайнов.

Зараз ви читаєте новину «Загайнов: Ніколи не пробачу собі смерті Юлії Арустамової ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі