субота, 05 грудня 2020 09:59

За вживання допінгу відкриватимуть кримінальні справи

За вживання допінгу відкриватимуть кримінальні справи
Григорій Родченков розкрив масову підтримку вживання допінгу російськими спортсменами. Фото Zuma Press / Global Look Press Подробнее на РБК: https://www.rbc.ru/politics/29/11/2017/5a1df8a19a7947554d4bec98

Чинний президент США Дональд Трамп підписав так званий "акт Родченкова". Він передбачає кримінальне переслідування за випадки допінгової змови на змаганнях за участю США.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому.

Після підписання президентом закон набуває чинності. Він був схвалений Сенатом 17 листопада.

"Закон передбачає кримінальне покарання осіб, причетних до міжнародного змови і шахрайства, пов'язаного з допінгом, і передбачає відшкодування збитку жертвам цієї змови", - йдеться в повідомленні.

Порушникам загрожує штраф у розмірі до $ 1 млн і позбавлення волі до 10 років. Переслідування окремих спортсменів, викритих у застосуванні допінгу, законом не передбачається.

Найбільше прийняттям закону обурюються російські чиновники від спорту, чиї спортсмени не раз попадалися на вживанні заборонених стимуляторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це була остання крапля. Росіянин зізнався, як уряд змушував його підмінити допінг-пробу українки

Григорій Родченков працював главою московської антидопінгової лабораторії і після раптової смерті свого друга емігрував в США, де викрив масове вживання допінгу російськими спортсменами.

Зараз ви читаєте новину «За вживання допінгу відкриватимуть кримінальні справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі