середа, 09 січня 2013 13:30

"За рік розмови про чемпіонат СНД зникнуть" - Федорчук

"За рік розмови про чемпіонат СНД зникнуть" - Федорчук
"Ми маємо футбольну інфраструктуру, якої немає в Росії" - Федорчук ФОТО: goodvin.info

Колишній тренер сімферопольської "Таврії" та вінницької "Ниви" Олег Федорчук упевнений, що розмови про чемпіонат СНД починає той, то слабкіший у футболі.

"Я дивлюся рейтинг міжнародної федерації футбольної історії й статистики і бачу чемпіонат України на 11 місці, а Росії лише на 19. Хтозна, може це і є причиною розмов про об'єднання? Ні для кого не є секретом, що з ініціативою виступила саме Росія.

Мабуть, російським функціонерам добре відомо, що приєднуватися краще до сильнішого, а не до слабшого. Україна не є членом СНД і не може брати участь у чемпіонаті співдружності.

Скажіть, хто у такому чемпіонаті вважатиметься легіонером. Наскільки мені відомо, президент Росії вніс законопроект про договірні матчі. Тобто футбольне законодавство в наших країнах різне.

Ми є спостерігачі в СНД так само є спостерігачами в НАТО. То за цією логікою, може, нам приєднатися до чемпіонату Англії чи Німеччини?"

Федорчук упевнений, що у розвитку футболу Україна випередила сусідів.

"Наш чемпіонат прогресує і по силі давно випередив такі країни, як Польща чи Румунія. Ми маємо футбольну інфраструктуру, якої немає в Росії. Ми провели Євро на дуже пристойному рівні.

Ви подивіться як змінив риторику Ігор Суркіс. Він тепер питатиме думку вболівальників. Гадаю, за рік розмови про чемпіонат СНД зникнуть. Особливо із наближенням президентських виборів. Якщо президентом буде не Янукович, то розмов про якесь об'єднання з Росією ніхто й не починатиме."

Зараз ви читаєте новину «"За рік розмови про чемпіонат СНД зникнуть" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі