понеділок, 20 жовтня 2008 18:49

За привласнення коштів Олімпіади віце-мера Пекіна засудили до страти

Народний суд середньої інстанції міста Хеншуй засудив колишнього віце-мера Пекіна Лю Чжіхуа до страти з відстроченням виконання вироку на два роки за отримання хабарів.

Суд звинуватив 59-річного Лю Чжіхуа в отриманні хабарів у розмірі 6,97 млн. юанів (1,02 млн. доларів США) під час перебування на посту віце-мера Пекіна і розділу Комітету з управління Науково-технічним парком Чжунгуаньцунь в 1999-2006 роках. Суд встановив, що хабарі отримували Лю Чжіхуа і його коханка Ван Цзяньжуй.

Лю Чжіхуа використовував своє службове становище для надання підтримки різним особам в отриманні контрактів, кредитів і підвищення по службі. Мо Шопін, адвокат Лю Чжіхуа, сказав, що його клієнт поки не вирішив, чи подаватиме апеляцію і оскаржуватиме рішення суду.

Лю Чжіхуа був вибраний віце-мером Пекіна в 1999 році, і відповідав за будівництво, нерухомість, спорудження спортивних і транспортних об"єктів в місті в період підготовки до Олімпіади-2008. Зі всіх посад його зняли в червні 2006 року, а опісля шести місяців виключили з Комуністичної партії Китаю.

sport.oboz

Зараз ви читаєте новину «За привласнення коштів Олімпіади віце-мера Пекіна засудили до страти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі