понеділок, 15 жовтня 2007 14:16

За популярністю в світі футбол поступився легкій атлетиці

Легка атлетика виявилася найпопулярнішим і масовішим видом спорту в світі, випередивши футбол, який зайняв друге місце. До такого висновку прийшла Асоціація сприяння міжнародному руху "Спорт для всіх" (TAFISA), яка представляє спеціальну комісію Міжнародного олімпійського комітету (МОК), повідомляє www.lenta.ru.

Дослідження популярності різних видів спорту проводилося в 200 країнах світу, включаючи Україну. Виявилось, що основними видами легкої атлетики (ходьба і біг) займаються 9,6 відсотка людей, а футболом захоплюються 8,4 відсотка. На третьому місці опинилося плавання (8,1 відсотка), причому в цей пункт увійшли і його неолімпійські різновиди - дайвінг і плавання в ластах.

Цікаво, що в число 20 найпопулярніших і масовіших видів спорту увійшли аеробіка, бодібілдінг, гольф, спортивні танці, скелелазіння і ролер-спорт. При цьому четверте місце зайняли заняття йогою (7,4 відсотка). 
Зараз ви читаєте новину «За популярністю в світі футбол поступився легкій атлетиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі