четвер, 16 серпня 2012 09:37

Спецтема: Боротьба за "мову"

"За мову до кінця": на матчі Україна - Чехія вболівали за українську мову
13

“Мова — це надбання тисячоліть”
Фото: Ірина КОЗЮПА

У Львові під час товариського матчу Україна — Чехія (0:0) вболівальники розгорнули два плакати на захист української мови.

Перший — "Мова — це надбання тисячоліть" з портретами князя Київської Русі Володимира Великого, гетьмана Івана Мазепи та лідера ОУН Степана Бандери - на початку матчу. Автори розмістили текст на жовтому фоні, а обличчя історичних постатей — на синьому.

Другий плакат - "За мову до кінця" з'явився за воротами Петера Чеха на старті другого тайму. Великі, майже прозорі літери були написані на чорному фоні. Коли вболівальники повністю розгорнули полотно і запалили файєри, то слова засвітилися.

Додамо, що матч став прощальним для нападника збірної України Андрія Вороніна. Свій наступний поєдинок збірна України зіграє у відборі на Кубок світу-2014 у Лондоні на "Вемблі" проти Англії.

Нічийний матч з Чехією перервав переможну серію збірної України у Львові. До вчорашнього вечора українців виграли всі свої матчі у місті Лева. Зате безпрограшна серія триває і далі.

 

Зараз ви читаєте новину «"За мову до кінця": на матчі Україна - Чехія вболівали за українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

608

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі